25 квітня,
13:36
Тертий пиріг – рецепт домашньої випічки без зайвих труднощів
Джерело:
Микола ЛюлькоНе знаєте, що приготувати з домашнього варення? У нас є відмінний варіант – рецепт тертого пирога нашвидкуруч.
Тертий пиріг – це яскрава домашня випічка, яку не раз готували вдома наші бабусі. Найкращим пиріг виходить з домашнім варення, бажано густим.
Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак
Варення до випічки можна використовувати будь-яке: яблучне, малинове, сливове, смородинове. Щоразу змінюючи його, у вас буде новий смак пирога.
Рецепт тертого пирога з варенням
- Час: 60 хвилин
- Порції: 6 – 8
– 4 курячих яйця;
– 2 склянки цукру;
– пів чайної ложки солі;
– 1 чайна ложка соди;
– 500 грамів вершкового масла;
– 6 склянок борошна;
– 2 склянки варення;
– цукрова пудра або цукор на посипку.
Приготування:
- Поєднуємо яйця, цукор, сіль, соду та перемішуємо. Додаємо м'яке масло і знову перемішуємо.
- Висипаємо частинами борошно вмішуючи його в масу. 1/4 замішаного тіста катаємо в декілька кульок для зручності та відправляємо в морозилку на 15 – 20 хвилин.
- Основну масу тіста розкатуємо, викладаємо на деко та робимо проколи виделкою.
- Розмащуємо варення (абрикосове, яблучне, полуничне, смородинове), так щоб не доходило до країв по 5 міліметрів, тому що пригорить.
- Коли кульки тіста застигнуть, рівномірно натираємо, щоб покрило все варення.
- Посипаємо пудрою чи цукром.
- Відправляємо запікатись на температурі 170 градусів 25 – 35 хвилин в духовку.
Смачного!