Тертий пиріг – рецепт домашньої випічки без зайвих труднощів

25 квітня 2023, 13:36
Читать новость на русском

Джерело:

Микола Люлько

Не знаєте, що приготувати з домашнього варення? У нас є відмінний варіант – рецепт тертого пирога нашвидкуруч.

Тертий пиріг – це яскрава домашня випічка, яку не раз готували вдома наші бабусі. Найкращим пиріг виходить з домашнім варення, бажано густим.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Варення до випічки можна використовувати будь-яке: яблучне, малинове, сливове, смородинове. Щоразу змінюючи його, у вас буде новий смак пирога.

Рецепт тертого пирога з варенням

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6 – 8
Інгредієнти:
 – 4 курячих яйця;
 – 2 склянки цукру;
 – пів чайної ложки солі;
 – 1 чайна ложка соди;
 – 500 грамів вершкового масла;
 – 6 склянок борошна;
 – 2 склянки варення;
 – цукрова пудра або цукор на посипку.

Приготування:

  • Поєднуємо яйця, цукор, сіль, соду та перемішуємо. Додаємо м'яке масло і знову перемішуємо.
  • Висипаємо частинами борошно вмішуючи його в масу. 1/4 замішаного тіста катаємо в декілька кульок для зручності та відправляємо в морозилку на 15 – 20 хвилин.
  • Основну масу тіста розкатуємо, викладаємо на деко та робимо проколи виделкою.
  • Розмащуємо варення (абрикосове, яблучне, полуничне, смородинове), так щоб не доходило до країв по 5 міліметрів, тому що пригорить.
  • Коли кульки тіста застигнуть, рівномірно натираємо, щоб покрило все варення.
  • Посипаємо пудрою чи цукром.
  • Відправляємо запікатись на температурі 170 градусів 25 – 35 хвилин в духовку.

Смачного!