Тертий пиріг – це яскрава домашня випічка, яку не раз готували вдома наші бабусі. Найкращим пиріг виходить з домашнім варення, бажано густим.

Читайте також Як організувати ідеальний пікнік: рецепти з курятини на будь-який смак

Варення до випічки можна використовувати будь-яке: яблучне, малинове, сливове, смородинове. Щоразу змінюючи його, у вас буде новий смак пирога.

Рецепт тертого пирога з варенням

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Приготування:

  • Поєднуємо яйця, цукор, сіль, соду та перемішуємо. Додаємо м'яке масло і знову перемішуємо.
  • Висипаємо частинами борошно вмішуючи його в масу. 1/4 замішаного тіста катаємо в декілька кульок для зручності та відправляємо в морозилку на 15 – 20 хвилин.
  • Основну масу тіста розкатуємо, викладаємо на деко та робимо проколи виделкою.
  • Розмащуємо варення (абрикосове, яблучне, полуничне, смородинове), так щоб не доходило до країв по 5 міліметрів, тому що пригорить.
  • Коли кульки тіста застигнуть, рівномірно натираємо, щоб покрило все варення.
  • Посипаємо пудрою чи цукром.
  • Відправляємо запікатись на температурі 170 градусів 25 – 35 хвилин в духовку.

Смачного!