24 канал підготував кілька цікавих лайфхаків, які неодмінно допоможуть у швидкому приготуванні молодої картоплі.

Читайте також Святкуємо День друзів правильно: чому курячі гомілки в соусі BBQ стануть ідеальним вибором

Вона цінна тим, що у ній майже немає крохмалю, натомість високий рівень цукрів, тоненька шкірка та ніжний смак. Аби не зіпсувати страву з молодої картоплі та не провести за її очищенням години – радимо взяти до уваги кілька порад.

Як очистити молоду картоплю без ножа

  • Ретельно миємо молоду картоплю в каструлі, можна також залишити її у воді на 10 – 20 хвилин.
  • Зливаємо брудну воду промиваємо все та насипаємо кілька ложок крупної солі.
  • Закриваємо каструлю кришкою та починаємо трясти все так, аби картопля сама очищалася від тертя із сіллю.
  • Через п'ять хвилин відкриваємо кришку та промиваємо кожну картоплину під проточною водою, вимиваючи залишки шкірки руками.

Молода картопля готова до відварювання чи запікання.

Що приготувати з молодої картоплі

З неї можна зробити чимало смачних страв, але найпопулярнішими є:

  • відварена картопля з салатом чи м'ясом;
  • запечена картопля в духовці з часником;
  • відварена картопля з кропом у вершках чи сметані;
  • смажена картопля з беконом.

Також з неї можна готувати салати, гарніри чи обсмажувати на мангалі до стану чипсів.