Хрустка скоринка та неймовірно ніжне м'ясо: підкоріть усіх особливою курятиною
Джерело:
ВВС FoodКоли мова заходить про смажену курочку, то в кожного виникає два побажання: хрустка скоринка та ніжне м'ясо. Розглянемо рецепт, який точно виконає ці побажання.
Приготування курочки за цим рецептом потребуватиме трішки часу, адже м'ясо повинне добре замаринуватися. Повірте – результат точно вартує очікування.
Читайте також Складні страви вдома – це "Легко!": як швидко приготувати котлети по-київськи чи кордон блю
Подавати цю курочку найкраще з салатом та картоплею, а якщо ви готуєте її для перегляду серіалу, то буде достатньо улюбленого соусу та кількох шматочків свіжого хліба.
Рецепт смаженої курятини
Час: 30 хвилин + ніч для маринування м'яса
Порцій: 4
Інгредієнти:
– 12 курячих стегон (очищених від шкіри та кісток);
маринад:
– 200 мілілітрів пахти;
– 1 столова ложка кисло-солодкого соусу;
– пів чайної ложки чорного перцю;
– чайна ложка морської солі;
– пів чайної ложки порошку цибулі;
– пів чайної ложки сушеного чебрецю;
– пів чайної ложки сушеного орегано;
кляр:
– 75 грамів борошна;
– чайна ложка сушеного часнику;
– чайна ложка паприки;
– чайна ложка сушеного чебрецю;
– чайна ложка морської солі;
– чайна ложка чорного перцю.
Приготування:
- Всі інгредієнти для маринаду змішуємо у великій мисці. Додаємо курочку та дуже добре перемішуємо. Ставимо в холодильник на ніч.
- Розігріваємо духовку до 220 градусів та застеляємо деко пергаментним папером.
- Всі інгредієнти для кляру змішуємо у глибокій мисці.
- Занурюємо курочку у суміш, щоб вона добре покрилася нею з усіх боків.
- Викладаємо курочку на деко, кожен шматочок курочки потрібно злегка збризнути олією.
- Ставимо деко на верхній рівень, час приготування – 20 – 30 хвилин.
- Подаємо до столу гарячою з улюбленим гарніром, салатом та соусом.