Паска втілює в собі тепло домашнього вогнища та майстерність господині. І точно всім відомо, що саме у наших бабусь паска виходить найкращою. Які спеціальні техніки вони використовують та що особливого додають – дізнайтеся у матеріалі Смачно 24.

Не пропустіть Вишукані страви зі "Сніжним крабом": 5 небанальних рецептів на свята і кожен день

Спеції для кольору та аромату

Смачна паска має кілька рис. Вона має бути пухка та водночас трішки волога і особливо приємного жовтого кольору. Цього можна досягти, додавши у тісто спеції.

  • Куркума. Ця спеція — ваш перший помічник у наданні пасці яскравого жовтого кольору. Куркума має легкий, ледь вловимий смак, тому додасть кольору, не змінюючи традиційного смаку паски.
  • Шафран. Це, мабуть, найрозкішніша приправа для паски. Він не лише надасть тісту насиченого золотистого відтінку, а й наситить ніжним ароматом, який зробить вашу паску ще більш особливою.

Жовта паскаТака смачна та ароматна / Фото unsplash

Як правильно додати яйця

Використання жовтків замість цілих яєць — не просто традиція, а практична порада. Жовтки не тільки збагачують колір тіста, але й роблять його більш ніжним і повітряним. Додавайте жовтки по одному, ретельно вимішуючи тісто після кожного.

Що ще слід знати

Усі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Це допоможе тісту рости рівномірно і швидко. Також не відкривайте духовку під час випікання, щоб уникнути осідання тіста.