У 1974 році французький шеф-кухар Жорж Пралюс винайшов загадкову техніку сувід. Він зрозумів, що вакуум та низька температура (до 100 градусів) гарантують, що їжа не втратить вологи, а смак та поживні речовини збережуться у вищій концентрації, ніж при варінні або смаженні.

Читайте також 4 рецепти з оселедцем ТМ "Водний Світ", від яких усі будуть в захваті

Чому ж техніка не набула широкої популярності? Причина банальна – не всі про неї знають. Тож нумо виправляти цей недолік та насолоджуватися особливим смаком соковитого м'яса.

Рецепт соковитого курячого філе

Час: 2 години + час маринування

Порцій: 2

Приготування:

  1. Філе миємо та обсушуємо паперовим рушником. Кладемо в миску, додаємо олію, давлений часник, паприку, соєвий соус, солимо (акуратно, соєвий соус вже солоний) та перчимо.
  2. Ставимо у холодильник на годину, а краще – на ніч.
  3. Перекладаємо філе у вакуумний пакет та вакуумуємо.
  4. Кладемо у мультиварку, додаємо води, щоб злегка покрила м'ясо.
  5. Ставимо режим "Мультишеф", ставимо температуру 65 градусів та час у 70 хвилин.
  6. Після цього злегка обсмажуємо філе на пательні або грилі, попередньо змастивши оливковою олією.
  7. Довго тримати м'ясо на пательні не варто, бо вона втратить усі переваги від техніки сувід.

Смачного!