То ось в чому справа: навіщо досвідчені господині додають лимон під час варіння яєць

9 липня 2024, 11:31
Читать новость на русском

Варені яйця – чи не найлегша страва у кулінарії. Проте навіть в неї є багато своїх секретів.

Може здатися, що лимони та варені яйця – речі абсолютно несумісні, розповідає Смачно 24. Однак досвідчені господині знають, що це поєднання дає просто чудові результати. 

Цікаво Не обмануть ні на базарі, ні в магазині: як легко перевірити свіжість яєць

Навіщо додавати лимони при варінні яєць 

Якщо ви варите яйця, обов'язково покладіть кілька скибочок лимона у воду. Це не займе вашого часу та зусиль, але потім чистити яйця буде дуже легко. 


Корисний трюк / Фото Unpslash 

Якщо у вас вдома немає лимона, то не біда – достатньо буде лимонного соку або лимонної кислоти. Ці прості інгредієнти гарантують, що шкаралупа в процесі чищення буде відділятися легко і невимушено, не випробовуючи ваші нерви. 

До речі, шкаралупу яєць, зварених у такий нехитрий спосіб, рекомендують не викидати, а додавати до кави, щоб нейтралізувати кислий післясмак або гіркоту. 

Зараз це треба знати: як за кілька хвилин охолодити будь-який напій.