Щоб зіпсувати через необачність страву, вистачить кількох секунд. А чи можна так само швидко її реанімувати? Адже прикра ситуація на кухні може трапитися з найвправнішим кухарем. Тож ми підготували для вас кілька дієвих порад від шеф-кухаря Алекса Якутова – про всяк випадок.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Як урятувати пересмажену страву
Не сумніваємося, що ви завжди пильно стежите за приготуванням страви, але буває всяке: выдволіклися на улюблений серіал чи шоу, заговорилися по телефону, а страва й підгоріла.
Зазвичай відбувається так: господиня відчула, що каша або картопля підгорає, підійшла й почала або перемішувати, або дивитися, а що ж там знизу? Ви підіймаєте підгорілі шари. Так робити не потрібно, бо страва просочиться горілим,
– застерігає Алекс Якутов.
Ледь відчувши запах гару, потрібно забрати каструлю з плити, чистою ложкою дістати те, що не пригоріло, а пригоріле залишити в каструлі. Так більшу частину страви буде врятовано.
Пересмажене м'ясо / Фото Новий канал
Що робити з пересоленою їжею
Пересолений суп урятують лимонна кислота, лимонний сік або винний оцет і трішки цукру. Рагу виправить звичайнісінька вода, а кашу – нова порція каші, приготована без спецій.
М'ясо реанімувати складніше, але все-таки можна. Тож не поспішайте його викидати. Зробіть томатний соус. Важливо під час варіння його не солити. Також можна нарізати м'ясо шматочками й протушкувати. Воно віддасть зайву сіль підливі,
– ділиться досвідом шеф-кухар.
Воюємо з переперченим
Переперчену страву легко врятують кокосове молоко або вершки. Тобто щось молочне або жирне.
Приміром, ви поперчили курку, запекли її, скуштували – а вона жах яка гостра! Розберіть курятину на волокна. Зробіть до неї кокосовий соус, додайте туди сік лайма, можна покласти трохи помідорів. Протушкуйте курку в соусі – він забере надмірну гостроту й збалансує смак м'яса,
– радить Алекс Якутов.
Більше кулінарних лайфхаків дивіться в реаліті-шоу "Пекельна кухня".