З цими порадами ви дізнаєтеся всі основи, які вам потрібно знати, перш ніж скуштувати рамен. Для початку потрібно пам'ятати, що рамен їдять паличками та зі спеціальної тарілки.

Буде цікаво Про це знають далеко не всі: як правильно їсти хінкалі

Як правильно їсти рамен

Їсти рамен виделкою вважають неввічливим, якщо робите це в ресторані. Адже традиційно його їдять з набором паличок і ложкою для рамену. Однак ви можете робити це виделкою, якщо перебуваєте вдома і вам так зручніше.

Загалом існує кілька способів їсти рамен, але найголовніше – це їсти локшину та бульйон одночасно.

  1. Тримайте палички в одній руці, а в іншу візьміть миску з раменом.
  2. Вдихніть аромат рамену.
  3. Змішайте начинку та локшину.
  4. Підхопіть локшину паличками, а ложкою трохи бульйону.
  5. Закінчивши їсти локшину, скуштуйте бульйон – так ви відчуєте весь смак рамену одночасно.
  6. Потім візьміть паличками трохи начинки та з'їжте її. Чергуйте локшину та начинку під час їжі.

Насамкінець покладіть палички для їжі поруч з мискою або на обідок, але в жодному разі не в саму миску. Це пов'язано з тим, що класти палички в миску – це похоронний ритуал і нібито приносить нещастя.

Лише ви знатимете ці японські секрети: як правильно їсти рамен
Правильно їсти рамен – просто / Фото Unsplash

Чи можна кусати локшину

Кусати локшину можна, не кидаючи її назад у бульйон. Адже так вона може вас забризкати.

Також не варто надмірно пережовувати локшину, оскільки рамен потрібно куштувати, поки він ще гарячий, і це дозволить їсти швидше. Якщо їсти занадто повільно, локшина більше розвариться в бульйоні та вбере в себе занадто багато рідини.

Під час споживання рамену можна сьорбати. Це допомагає охолодити гарячу локшину і бульйон, а також дозволяє повністю насолодитися смаком страви. Сьорбання також вважається жестом поваги до шеф-кухаря і показує, що ви насолоджуєтеся їжею.