Рецепт, якому пів століття: як приготувати капусту по-грузинськи – закрутка на зиму
Джерело:
ЖиттяКапуста – одна з найбільш популярних закруток серед українських господинь. Оскільки звичні рецепти здатні тішити, але не дивувати, завжди варто звертати увагу на щось новеньке.
Капуста по-грузинськи – це особливий смак та вигляд звичної для всіх страви. Не варто лякатися, що з новим рецептом доведеться "погратися": список інгредієнтів та кроків приготування страви не відлякає навіть новачків.
Читайте також Знадобиться всього 30 хвилин: рецепти смачних курячих ковбасок на пательні чи в духовці
Рецепт капусти по-грузинськи
Інгредієнти:
– 3 кілограми капусти;
– 1,5 кілограма буряків;
– 3 стручки гострого червоного перцю;
– 2 головки часнику;
– 2 пуски селери;
для маринаду:
– 100 грамів солі;
– 2 літри води;
– 150 грамів цукру;
– 0,5 літра яблучного оцту (0,5%);
– 1 столова ложка чорного перцю (горошок);
– 7 горошин духмяного перцю;
– 3 гвоздики.
Приготування:
- Найперше готуємо розсіл, адже він повинен бути холодним. Кип'ятимо воду, розчиняємо сіль та цукор, додаємо усі інші інгредієнти та доводимо до кипіння. Після цього відставляємо вбік та даємо охолонути.
- Зчищаємо з капусти верхні листки та нарізаємо на тонкі скибочки разом із качаном.
- Буряк миємо, чистимо та нарізаємо тоненькими кружечками.
- Часник чистимо та нарізаємо на кілька частин. Перець нарізаємо шматочками.
- На дно банки або баняка викладаємо шарами буряки, капусту, буряки, часник, перець та селеру.
- Заливаємо розсолом та залишаємо на три дні.
- Після цього терміну добре солимо та розмішуємо. Залишаємо на кухні.
- На 5 день прибираємо капусту у холодильник. Секрет страви – саме у повільному просолюванні.