Салат з рисом на зиму "Сніданок туриста": смачна та поживна закрутка

15 вересня 2023, 18:17
Читать новость на русском

Джерело:

Коліжанка

Осінь завжди асоціюється зі зберіганням врожаю та приготуванням консервів, якими можна ласувати взимку. Одна з таких закруток – поживний салат з рисом.

Салат з рисом на зиму – це один із найкращих способів насолодитися смаком овочів та рису впродовж усього року. Ця страва додасть різноманіття до вашого столу та забезпечить вас смачним обідом у найсуворішу пору року.

Цікаво Під силу навіть аматору: курячий шашлик з сезонними овочами за лічені хвилини

Рецепт салату з рисом на зиму

  • Час: 1 година
  • Порції: 1 літр
Інгредієнти:
– 500 грамів помідорів;
– 150 грамів цибулі;
– 150 грамів болгарського перцю;
– 150 грамів моркви;
– 4 зубчики часнику;
– чверть стакана рису;
– пів чайної ложки цукру;
– сіль до смаку;
– чверть стакана на олії;
– 1 столова ложка оцету 9%.

Приготування:

  • Всі овочі та рис добре промийте під проточною водою.
  • Наріжте помідори на довільні шматочки та подрібніть в блендері або кухонному комбайні до однорідного пюре.
  • Після цього перекладіть пюре в каструлю з товстим дном і розігрійте його на слабкому вогні до кипіння.
  • Моркву натріть на великій терці. Цибулю наріжте на тонкі кільця. Отриману нарізку овочів додайте в кипляче томатне пюре, перемішайте і тушкуйте протягом 10 хвилин.
  • Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте його на тонкі смужки. Додайте до решти овочів.
  • Всипте до каструлі сіль та цукор, згодом влийте олію.
  • Знову перемішайте та тушкуйте овочі ще 10 – 12 хвилин на невеликому вогні під кришкою.
  • На останок, додайте до овочів добре промитий рис і подрібнений часник. Знову гарно перемішайте салат і тушкуйте його ще 40 хвилин.
  • За кілька хвилин до завершення приготування додайте оцет та скуштуйте страву. Якщо все гаразд, вимкніть вогонь.
  • Приготований салат із рису та овочів перекладіть в стерильну літрову банку або дві півлітрові та закрийте їх кришками.
  • Банки накрийте ковдрою до повного остигання.

Це потрібно знати: для чого в аджику додають олію.