Тож, якщо ви шукаєте нагоду насолодитися природою разом з друзями та рідними, і, звісно ж, смачно попоїсти, пропонуємо швидкий та простий рецепт шашлику, який зможе повторити кожен. А щоб він смакував справді апетитно, 24 Канал радить обирати особливі продукти. На що насамперед звернути увагу, розповідаємо далі.
Читайте також Традиції – це смачно: як приготувати особливий суп з курячими гомілками та галушками
Апетитний шашлик із сезонними овочами
Шашлик з сезонними овочами – універсальна та апетитна страва для посиденьок із друзями. Якщо при цьому правильно підібрати м'ясо, то на приготування знадобиться мінімум часу, а результат перевершить очікування, незалежно від кулінарного досвіду того, хто готує цю страву.
Найкраще із цими завданнями впорається курятина. Вона відрізняється особливою соковитістю та готується лише 30 хвилин. При цьому варто віддавати перевагу перевіреному виробнику, такому як ТМ "Наша Ряба Апетитна".
Добірна курятина бренду вже замаринована та готова до приготування. А відтак – це чудовий варіант для відпочинку на природі.
Курячий шашлик від ТМ "Наша Ряба Апетитна" / Колаж 24 Каналу
Усе, що потрібно – нарізати улюблені овочі, відкрити упаковку і приготувати м'ясо на грилі чи мангалі. Покроковим експрес-рецептом ніжного курячого шашлику, що потішить вас та близьких, – ділимося далі.
Курячий шашлик із салатом
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Курячий шашлик ідеально смакує з літнім салатом / Фото Shutterstock
Приготування:
Курячий шашлик нанизуємо на шпажки та готуємо на мангалі упродовж 30 хвилин.
Кладемо шашлик на розігрітий гриль і смажимо, періодично перевертаючи, приблизно 10 – 15 хвилин або до того часу, коли куряче м'ясо стане золотистим.
У великій мисці з'єднуємо помідори, огірки, червону цибулю та бринзу.
Додаємо оливкову олію та лимонний сік. Приправляємо сіллю та перцем до смаку.
Хрусткий вітамінний салат подаємо з ароматним шашликом.
Шашлик з болгарським перцем
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 4
Шашлик із болгарським перцем / Фото Shutterstock
Приготування:
Чистимо перці від насіння та нарізаємо їх на невеликі шматочки.
Нанизуємо курячий шашлик на шпажки, чергуючи м'ясо з болгарським перцем. Щоб страва виглядала ще апетитніше, не забуваємо чергувати кольори перцю.
Готуємо м'ясо та овочі на мангалі упродовж 30 хвилин. Періодично перевертаємо шашлик.
Перед подачею посипаємо шашлик дрібно нарізаною улюбленою зеленню (петрушкою, кінзою, зеленою цибулею чи базиліком).
Смачного!