Є чудова альтернатива: чим замінити цукор у десертах чи навіть в консервації
Джерело:
maczfitСолодкі десерти – це улюблена частина щоденного раціону. Однак бувають обставини, коли варто замінити звичний цукор в улюблених ласощах.
Збалансована і смачна дієтична альтернатива цукру в десертах завжди привертає увагу тих, хто піклується про своє харчування. Замінюючи цукор іншими інгредієнтами, завжди можна знайти цікаві інтерпретації приготування страв.
Цікаво Яскраві акценти для улюбленого смаку: готуємо соуси до нагетсів та стріпсів "Легко!"
Стевія
Стевія – один з найпопулярніших замінників цукру. Для виробництва підсолоджувача використовують листя стевії, рослини з Південної Америки. Своїм солодким смаком стевія зобов'язана високому вмісту стевіол глікозидів. Ось чому стевія може бути в 300 разів солодшою за цукор.
Ксиліт
Ще один популярний і корисний замінник цукру. Інша назва ксиліту – березовий цукор. Його отримують з березової кори. За зовнішнім виглядом і смаком нагадує традиційний цукор (сахарозу). Ксиліт є хорошим замінником цукру завдяки своїй меншій калорійності та корисним властивостям.
Мед
Це природний солодкий продукт, який можна використовувати для консервації чи випічці. Він додає солодкий смак і аромат стравам, і його можна використовувати як заміну цукру у багатьох рецептах.
Фруктові пюре
Фруктові пюре, такі як яблучне або грушеве, можуть додати солодкість і аромат вашим стравам. Вони також містять природні цукри, що є здоровою альтернативою звичайного цукру.
Цікаво знати: чому банани не варто тримати у холодильнику.