Як правильно заморозити полуницю на зиму – більше не повторюйте минулих помилок
Джерело:
ЕтнософтЩоб закарбувати смак літа впродовж цілого року, радимо розпочати з сезонних ягід. Ми навчимо вас як правильно заморожувати полуницю, аби вона не втрачала свої властивості.
Полуниця – найпопулярніша ягода, яка відкриває літній сезон свіжих смаколиків. Ми звикли готувати з неї свіжі смузі, додавати у випічку чи у салати.
Читайте також Як приготувати курячі гомілки з молодою картоплею у топленому маслі: особливий рецепт
Щоб зберегти солодкий смак ягода впродовж року, радимо заморозити її на зиму. Як це зробити вірно, аби не зіпсувати делікатний продукт, – розповідаємо.
Як правильно заморозити полуницю
Заморожена полуниця не втрачає своїх корисних властивостей, тому вона завжди буде не тільки смачними солодощами, а і зможе допомогти укріпити імунітет.
Щоб заморожена полуниця була смачною, потрібно відібрати тільки стиглі цілі ягоди. Після цього варто промити її в холодній воді та висушити за допомогою паперового рушника. Якщо цього не зробити – на ягодах утвориться лід.
Заморожена полуниця / Фото Cook at home mom
Промивати полуницю треба в великій каструлі, потім обережно дістати її звідти та викласти на сито, щоб вода стекла. До речі, варто використовувати тільки пластмасове сито або друшляк, бо залізо вступить з ягодами в реакцію, окислить їх, а значить, вони швидко потемніють.
Сушити необхідно менш як годину, потім ягоди почнуть пускати сік.
Способи заморозки ягід
- Замороження полуниці без цукру;
- Замороження ягід з цукром;
- Замороження полуниці в сиропі;
- Кубики льоду з ягодами;
- Замороження ягід в пюреподібному стані.
Термін зберігання замороженої полуниці
Заморожена полуниця може зберігатися при температурі – 18 градусів за Цельсієм не більше пів року.