Важливо знати кожному: у який спосіб та скільки часу можна зберігати борошно
Джерело:
przepisyБорошно – один з найбільш популярних інгредієнтів на кухні. Зазвичай ми купуємо його з запасом, тож правильне зберігання – вкрай важлива навичка.
Зберігати борошно правильно вкрай важливо, якщо ви не хочете мати проблем з харчовою міллю. Цей продукт можна тримати на кухні впродовж тривалого часу, але варто знати, як правильно це робити.
Не пропустіть Біфштекс з яловичини та яйцем: швидкий рецепт для ідеального сніданку
Як потрібно зберігати борошно
Перше, про що варто пам'ятати – борошно чутливе до світла, тому ідеальним місцем для його зберігання буде кухонна шафа. Важливими факторами також є температура та вологість – цей продукт повинен бути у сухому та прохолодному місці. Якщо вдома є комора або льох, то саме тут найкраще тримати запаси борошна.
Зберігати борошно потрібно правильно / Фото Pexels
Одне з найпопулярніших запитань – тара. Найгірша ідея – зберігати борошно у целофановому пакеті, адже він не герметичний та не захищає від впливу зовнішніх факторів.
Добре зберігати борошно у пластиковій або скляній тарі, але варто переконатися, що вони щільно закриті. Якщо ви купили борошно у мішку – його варто захистити від вологи.
Для того, аби не мати жодних проблем з міллю, найкраще зберігати борошно в окремих тарах. До речі, борошно можна зберігати у холодильнику, але лише в герметичному контейнері. Так воно буде придатним до споживання аж рік часу. Що стосується терміну зберігання в інших умовах, то завжди варто зважати на дату, вказану на мішку чи упаковці.