Пришвидшуємо процес: як змусити дріжджове швидше рости

21 листопада 2022, 21:45
Читать новость на русском

Джерело:

Przyslij Przepis

Дріжджове тісто – чудова основа для багатьох страв. Зазвичай потрібно чекати, щоб воно підросло, але не завжди ми маємо досхочу часу, тож варто скористатися прийомами, які зроблять процес швидшим.

Для того, щоб успішно приготувати дріжджове тісто, потрібно добре знати, як власне дріжджі працюють. Це дозволить не лише значно пришвидшити процес приготування тіста, а й неабияк покращить результат.

До речі Курочка в маринаді та ковбаски гриль: чим підкріпитися між відключеннями світла

Які фактори сприяють активності дріжджів

Дріжджове тісто росте внаслідок бродіння. В процесі виділяється вуглекислий газ, який і змушує тісто рости. Для того, щоб дріжджі ефективно працювали, їх треба забезпечити гарними умовами: правильною температурою та цукром.

Ідеальний результат / Фото Pexels

Як можна пришвидшити ріст дріжджового тіста

Усі інгредієнти під час приготування тіста повинні бути теплими. Яйця треба заздалегідь вийняти з холодильника, а масло – розтопити у каструлі. 

Молоко також потрібно правильно нагріти, ідеальна температура – 32 градуси. Якщо ви все зробите правильно – тісто буде рости дуже швидко.

Після замісу тісто варто поставити у тепле місце, де немає протягів. Доволі часта опція – накрити тісто рушником та поставити біля радіатора. Можна також поставити миску біля лампи або біля печі. Втім, важливо не перестаратися та не вбити дріжджові клітини надто високою температурою.