Укр Рус
5 листопада, 15:58
2

Варити чи запарювати: три крупи, які ми готуємо неправильно

Основні тези
  • Існує два способи приготування круп: варіння та запарювання, і багато людей роблять помилки в цьому процесі.
  • Популярні крупи, які ми зазвичай варимо, насправді треба запарювати. 

Приготування круп виглядає чи не найпростішим кулінарним завданням. Однак виявляється, що ми часто робимо помилку навіть тут.

Є 2 способи приготувати крупу: зварити або запарити. І навіть тут ми часто робимо помилки! Які крупи ми часто готуємо неправильно – розповідає 24 Канал з посиланням на Gatim Cu

Читайте також Смачно аж до млосності: запікаємо помідори з травами – найкраща закуска на кожен день

Які крупи ми готуємо неправильно? 

  • Гречка 

Так-так, більшість з нас готує гречку неправильно, а саме варить у великій кількості води. Куди краще буде запарити гречку. Для цього треба промити крупу, залити окропом у пропорції 1 до 2 та залишити на 30 – 40 хвилин. Так гречка вбере потрібну кількість води і залишиться розсипчастою. 

Гречку краще запарювати / Фото Pixabay 

  • Вівсянка 

. Вівсянка Замість того, щоб варити пластівці, краще залити їх гарячою водою чи молоком і дати настоятися 10–15 хвилин. Якщо це цільні вівсяні зерна — можна запарити їх на ніч у термосі або залишити в холодному молоці на кілька годин. Така каша виходить більш ніжною, не втрачає клітковини та має нижчий глікемічний індекс.

  • Манка

Знайому з дитинства кашу також краще запарювати. А якщо вже і будете її варити, то краще засипайте крупу у холодне молоко, щоб не утворювалися грудочки, радить портал Pysznosci.

Важливі підказки для кухні