Помідори та огірки

Читайте також Пікнік за 2 години: як швидко організувати незабутній відпочинок на природі

Ці продукти можна побачити чи не на кожному застіллі українців. Та як стверджують експерти, це погане поєднання овочів.

Помідори і огірки
Помідори та огірки / Фото Гастроном

Помідори є чудовим джерелом вітаміну С. У цьому овочі його більше, ніж в апельсині. Водночас в огірках міститься фермент, який заважає засвоєнню вітаміну С, викликаючи подразнення органів травлення.

Справа в тому, що вони по-різному засвоюються організмом: поки огірки перетравлюються, помідори починають бродити. Від цього з'являється здуття живота і газоутворення.

Чай і молоко

Додавання молока в чай – давня традиція. Її рекомендують кожній жінці для лактації.

чай
Чай з молоком / Фото СКА

За даними BBC, чай може бути корисним для кров’яного тиску і загального стану серцево-судинної системи. Однак білки, які містяться в молоці, так звані казеїни, блокують цей ефект в організмі, коли ці продукти перетравлюються разом.

Диня та інші фрукти і ягоди

Мало хто знає, що вживання дині не можна поєднувати з іншими овочами. Окрім цього, добова норма цього продукту складає не більше 300 – 400 грамів.

диня
Сорти дині / Фото Гастроном

Хоч в іспанській та італійських кухнях часто подають диню з беконом або додають у літні салати, користі для організму такі поєднання не приносять. Оскільки диня перетравлюється швидше, ніж більшість інших продуктів, вживання її в стравах може привести до проблем із травленням.

Дієтологи рекомендують їсти диню окремо від інших продуктів та не поєднувати із білками й крохмалем.

М'ясо і яйця

Улюблені ранкові сніданки з шинки та яєць традиційно вживають більшість українців, але таке поєднання перенавантажує нашу травну систему. Велика кількість білка у ранковому прийомі їжі може спричинити дискомфорт у животі. Краще додайте до яєчні чи омлету овочів і листових салатів.

Йогурт і фрукти

Поєднувати молочні продукти з фруктами також не рекомендується, оскільки кислоти, що містяться у цих продуктах, заважають перетравленню молочних продуктів.

йогурт
Фруктовий йогурт / Фото Готуємо смачно

Ваше травлення уповільниться, можлива зміна кишкової флори та алергія.

Банан і молоко

При такій комбінації продуктів в одній страві ускладнюється травлення і порушується кишкова флора. Хоч цей напій популярний серед дітей та дорослих, краще уникати цього поєднання продуктів.

Хліб і сир

Якщо ви теж снідаєте або берете на перекус хліб із сиром, варто припинити це робити.

канапка
Бутерброд / Фото Кращі рецепти

Твердий сир багатий на білки, а от хліб – на крохмаль. Тож коли наш організм буде перетравлювати білок, крохмаль в цей час почне піддаватися ферментації та розкладатися.