Пляцки з кокосом – ідеальні десерти, які додадуть тропічного настрою традиційним великоднім стравам. Вони гарантовано стануть прикрасою вашого святкового столу.
Цікаво Коли гості на порозі: як накрити стіл за 15 хвилин з "Водним Світом"
Пляцок "Кокосова Мрія"
Час: 3 години
Порцій: 6
Приготування:
- Для світлого бісквіта збийте білки з сіллю та цукром до отримання густої піни.
- Додайте жовтки та борошно, збийте ще трохи.
- Випікайте 30 – 35 хвилин при 180°C у формі розміром 25×35 сантиметрів.
- Шоколадний бісквіт приготуйте так само як світлий бісквіт, але додайте какао до суміші.
- Для крему цукор розтопіть у 150 мілілітрів молока та доведіть до кипіння.
- Пудинг розведіть у 150 мілілітрів холодного молока і влийте в киплячу молочну суміш.
- Знову доведіть до кипіння і варіть 3 – 4 хвилини.
- Масло збийте до пухкої консистенції.
- Поступово вмішуйте в нього охолоджений пудинг, збиваючи міксером.
- Щоб приготувати кокосову начинку желатин розчиніть у 50 мілілітрів холодного кип’яченого молока і залиште на 10 хвилин.
- Родзинки замочіть у теплій каві на 20 хвилин.
- Доведіть до кипіння решту молока з додаванням цукру.
- Влийте до молока кокосову стружку, родзинки та розчинений желатин, добре перемішайте.
- Складаємо пляцок. Шоколадний бісквіт змастіть варенням Розріжте коржі світлого та шоколадного бісквіта вздовж на дві частини. Складіть пляцок в наступному порядку: світлий бісквіт, половина крему – шоколадний бісквіт (з варенням догори), тепла кокосова начинка, шоколадний бісквіт (варенням до кокосової начинки), половина крему, світлий бісквіт.
- Залиште у холодильнику на 12 годин для застигання.
Пляцок "Зіронька" з кокосом та ананасом
Час: 2,5 години
Порцій: 8
Приготування:
- Для випікання бісквіта відокремте білки від жовтків. Збивайте білки до отримання міцної піни, поступово додаючи по 1 – 2 столові ложки цукру та ванільного цукру, збиваючи добре після кожної добавки. Змішайте до стану густої, блискучої маси.
- Зменшіть швидкість збивання до мінімуму та введіть жовтки по одному.
- Змішайте борошно з розпушувачем і просійте в яєчну масу, додайте мак і обережно вмішайте лопаткою.
- Форму розміром 25х35 сантиметра застеліть пергаментом, вилийте тісто і вирівняйте. Випікайте бісквіт у духовці, розігрітій до 180°C, впродовж 35 – 40 хвилин. Після випікання дайте охолонути.
- Для крему перемеліть кокосову стружку у блендері. В одну частину молока (400 мілілітрів) додайте пудинг, борошно, крохмаль і жовтки, добре збийте.
- В іншій частині молока розтопіть цукор, доведіть до кипіння і влийте збиту масу. Варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння.
- Зніміть з вогню, введіть подрібнену кокосову стружку і ретельно перемішайте.
- Накрийте крем харчовою плівкою так, щоб вона стосувалася поверхні, і охолодіть до кімнатної температури.
- М'яке масло збийте до пухкої маси, поступово вмішуйте кокосовий крем до отримання однорідної маси.
- Формуємо пляцок. Вийміть бісквіт з форми, зніміть пергамент і акуратно обріжте верхній тонкий шар. Розділіть бісквіт на два рівних коржі. Ананаси відцідіть від сиропу і наріжте на менші шматочки.
- До ананасового сиропу додайте воду до обсягу 300 мілілітрів. Розкладіть нижній корж у форму, просочіть його половиною сиропу.
- На бісквіт рівномірно розподіліть половину кокосового крему, викладіть шматочки ананаса, покрийте рештою крему. Зверху накрийте другим коржем, натисніть злегка і просочіть рештою сиропу.
- На сковороді розтопіть 1 столову ложку масла з цукром до розчинення, додайте кокосову стружку і обсмажте до золотистого кольору. Пересипте стружку в керамічний посуд і залишіть охолоджуватися.
- Що приготувати крем розчиніть желе у 200 мілілітрів гарячої води і залиште охолоджуватися. Збийте добре охолоджені вершки з цукровою пудрою до кремової маси.
- Додавайте желе, яке ще рідке, але починає густіти, поступово до вершків, не перестаючи збивати. Рівномірно розподіліть готовий крем на корж, посипте охолодженою кокосовою стружкою.
- Зберігайте пляцок в холодильнику 6-8 годин.
Пляцок "Баунті"
Час: 3 години
Порцій: 6
Приготування:
- Спершу чорний корж. Збийте білки з цукром до утворення стійких піків. По черзі вводьте жовтки. Змішайте інші інгредієнти, а потім акуратно введіть їх у білкову масу, використовуючи лопатку. Випікайте при 180°С, до готовності.
- Готуємо кокосовий корж. Збийте білки з цукром до формування твердих піків. Додайте кокосову стружку і акуратно перемішайте лопаткою. Випікайте при температурі 180°С до готовності.
- Нарешті крем. Збийте жовтки з цукром до однорідності. В молоко введіть крохмаль або пудинг і мішайте до його розчинення. Влийте суміш у жовтки, поставте на вогонь і постійно перемішуйте. Варіть до загустіння. Після повного охолодження збийте з маслом.
- Збираємо торт. На чорний корж нанесіть шар крему, покладіть кокосовий корж, знову покрийте кремом та накрийте другим чорним коржем. Зверху облийте глазур’ю з шоколаду.