4 квітня,
20:20
Від вашого кошика не зможуть відірвати очей: рецепт особливої здоби на Великдень
Джерело:
prakty kulinarniКожен з нас хоче, аби святковий великодній кошик запам'ятався усім. Гарна паска, м'ясо та масло – не єдиний спосіб досягнути такого ефекту.
Великодній віночок з горіховою начинкою – це ароматний і красивий святковий пиріг. Ця небанальна випічка стане ідеальною опцією для чаювання після ситного застілля.
Цікаво Новий смак звичного продукту: 3 небуденні страви з курятини, які варто приготувати
Рецепт великоднього вінка
Час: 1,5 години
Порцій: 6
– 25 грамів свіжих дріжджів;
– 175 мілілітрів молока;
– пів склянки цукру;
– 600 грамів борошна;
– 150 грамів вершкового масла;
– 3 яйця;
– дрібка солі;
– 100 грамів тертого фундука або волоських горіхів;
– 15 грамів меленої кориці;
– 1 столова ложка какао;
– 3 ложки мигдальних пластівців.
Приготування:
- У миску покладіть борошно, цукор, дріжджі, додайте дрібку солі, 2 яйця та 50 грамів розтопленого масла, ретельно перемішайте та сформуйте тісто.
- Залиште під кришкою на 40 хвилин.
- Приготуйте начинку: змішайте горіхи з корицею, какао, цукром і м'яким маслом.
- Перекладіть тісто на стіл, застелений папером для випічки, і знову вимішайте. Розкачайте у великий прямокутник (приблизно 60×30 сантиметрів). Викладіть горіхову масу.
- Розігрійте духовку до 180 градусів.
- Згорніть тісто в рулет, гострим ножем розріжте рулет уздовж на дві частини (залиште спільний кінець, не дорізайте до кінця) і розділіть так, щоб було видно начинку. Розкладіть обидві частини тіста, зробивши товсту косу. Згорніть косу "равликом", утворивши круглий вінок. Важливо, щоб кінець тіста був внизу.
- Викладіть на деко та змастіть збитим яйцем, посипте мигдальною стружкою.
- Випікайте приблизно 45 – 50 хвилин.
- Остиглий вінок за бажанням покрийте глазур'ю або шоколадом.