Зі смородини можна приготувати безліч смачних заготівель на зиму, зокрема і просто перетерти її з цукром. Зберігайте її в холодильну у щільно закритій кришкою банці та вона тішитиме вас довго.

Читайте також Печемо яблука правильно: рецепт на Спаса з корицею та горіхами

Таку перетерту смородину можна додавати до чаю, робити тости на сніданок, або пекти рогалики.

Рецепт смородини з цукром на зиму

  • Час: 2 доби

Приготування:

  • Ретельно помийте ягоди водою, просушіть на паперовому рушнику. Бажано залишити її на цілу ніч.
  • Перекладіть смородину в миску та перебийте в однорідну масу за допомогою блендера.
  • Невеликими порціями додавайте до ягідного пюре цукор. Максимум 1,5 кілограма. Знову ретельно перебийте все ручним блендером.Коли маса трішки посвітліла – перетерта смородина готова.
  • Залишіть пюре смородини на ніч, щоб вона "відпочила", цукор – розійшовся.
  • Вранці розкладіть смородину по стерилізованих банках та закрийте кришками. Обов'язково зберігайте її в холодильнику.

Смачного!

Відеорецепт приготування перетертої смородини з цукром: