Для супів чи рагу: готуємо консервовані овочі за 30 хвилин
3 листопада 2022,
21:21
Читать новость на русском
Консервовані овочі – чудовий додаток до основних страв та варіант швидкого перекусу. Також вони не потребують особливих умов зберігання, що особливо актуально цієї зими.
Консервовані овочі – це те, що просто мусить бути у сховищі кожного помешкання. Це прекрасне доповнення до звичних супів та інших страв, а коли ж вдома зникло світло – кращого додатка до хліба та м'яса не знайдеш.
Читайте Найніжніші гомілки без шкіри у вершковому соусі: дієтичний рецепт
Рецепт консервованих овочів на зиму
Час: 30 хвилин
Порцій: 4
Апетитна заготовка / Фото przyslij przepis
Інгредієнти:
- 1 кілограм моркви;
- 300 грамів петрушки;
- 300 грамів селери;
- 2 склянки води;
- 1/2 чайної ложки солі;
- щіпка лимонної кислоти.
Приготування:
- Овочі почистіть, помийте та наріжте дрібними кубиками або натріть на овочевій тертці.
- Покладіть їх у каструлю і залийте водою (на 1 кілограм тертих або нарізаних овочів 2 склянки води).
- Приправте сіллю та лимонною кислотою, а потім доведіть до кипіння.
- Підготовлені овочі розкласти по банках, закрутіть кришкою і варіть в каструлі, наповненій водою (на половину висоти банки), близько 30 хвилин.
- Дайте охолонути, зберігайте у прохолодній коморі чи холодильнику.
Як правильно вибрати моркву?
Купуючи моркву, зверніть увагу на тверду, пухку моркву без корінців. Найкраща морква — маленька, яскраво-помаранчева, гладка, без тріщин. Вибирайте моркву в пучках, із зеленою листовою верхівкою.