Для супів чи рагу: готуємо консервовані овочі за 30 хвилин

3 листопада 2022, 21:21
Читать новость на русском

Консервовані овочі – чудовий додаток до основних страв та варіант швидкого перекусу. Також вони не потребують особливих умов зберігання, що особливо актуально цієї зими.

Консервовані овочі – це те, що просто мусить бути у сховищі кожного помешкання. Це прекрасне доповнення до звичних супів та інших страв, а коли ж вдома зникло світло – кращого додатка до хліба та м'яса не знайдеш.

Читайте Найніжніші гомілки без шкіри у вершковому соусі: дієтичний рецепт

Рецепт консервованих овочів на зиму

Час: 30 хвилин
Порцій: 4

Апетитна заготовка / Фото przyslij przepis

Інгредієнти:

  • 1 кілограм моркви;
  • 300 грамів петрушки;
  • 300 грамів селери;
  • 2 склянки води;
  • 1/2 чайної ложки солі;
  • щіпка лимонної кислоти.

Приготування:

  1. Овочі почистіть, помийте та наріжте дрібними кубиками або натріть на овочевій тертці.
  2. Покладіть їх у каструлю і залийте водою (на 1 кілограм тертих або нарізаних овочів 2 склянки води).
  3. Приправте сіллю та лимонною кислотою, а потім доведіть до кипіння.
  4. Підготовлені овочі розкласти по банках, закрутіть кришкою і варіть в каструлі, наповненій водою (на половину висоти банки), близько 30 хвилин.
  5. Дайте охолонути, зберігайте у прохолодній коморі чи холодильнику.

Як правильно вибрати моркву?

Купуючи моркву, зверніть увагу на тверду, пухку моркву без корінців. Найкраща морква — маленька, яскраво-помаранчева, гладка, без тріщин. Вибирайте моркву в пучках, із зеленою листовою верхівкою.