Зелені помідори, приготовані з базиліком та цибулею, чудово зберігають свою м’ясисту структуру. Така закуска чудово доповнить, як святковий стіл, так і урізноманітнить будні.

Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак

Рецепт салату з зелених помідорів та базиліка

Час: 30 хвилин
Порцій: 6

Просто та смачно / Фото przyslij przepis

Інгредієнти:

  • 2 кілограми зелених помідорів;
  • 2 – 3 цибулини;
  • 300 грамів моркви;
  • 150 мілілітрів яблучного оцту;
  • 100 мілілітрів ріпакової олії;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 2 столові ложки морської солі;
  • чорний перець до смаку;
  • жменя свіжого листя базиліка.

Приготування:

  1. Вимийте помідори та видаліть місце прикріплення плодоніжки.
  2. Наріжте помідори товстими кружальцями і викладіть у велику миску. Моркву натріть на терці по-корейськи, додайте до помідорів.
  3. Цибулю подрібніть на кільця.
  4. З’єднайте помідори, цибулю та моркву та посипте сіллю, перцем та цукром.
  5. Вливайте до овочів оцет і олію та все ретельно перемішайте. Залиште овочі на 2 години.
  6. Через 2 години додайте листя базиліка, перемішайте та розкладіть по банках та накрийте кришками.
  7. Закриті банки пастеризуйте 20 хвилин після закипання.
  8. Зберігайте у темному, прохолодному місці.