13 серпня,
22:44
Незвична консервація: салат з зелених помідорів та базиліка на зиму
Джерело:
przyslij przepisСоковитий салат з зелених помідорів, цибулею, морквою та базиліком – це чудова консервація з особливим смаком. Кисло-солодкі нотки цієї страви ідеально підійдуть для бутербродів, гамбургерів чи хот-догів.
Зелені помідори, приготовані з базиліком та цибулею, чудово зберігають свою м’ясисту структуру. Така закуска чудово доповнить, як святковий стіл, так і урізноманітнить будні.
Читайте також Поживний перекус – що покласти у рюкзак
Рецепт салату з зелених помідорів та базиліка
Час: 30 хвилин
Порцій: 6
Інгредієнти:
- 2 кілограми зелених помідорів;
- 2 – 3 цибулини;
- 300 грамів моркви;
- 150 мілілітрів яблучного оцту;
- 100 мілілітрів ріпакової олії;
- 3 столові ложки цукру;
- 2 столові ложки морської солі;
- чорний перець до смаку;
- жменя свіжого листя базиліка.
Приготування:
- Вимийте помідори та видаліть місце прикріплення плодоніжки.
- Наріжте помідори товстими кружальцями і викладіть у велику миску. Моркву натріть на терці по-корейськи, додайте до помідорів.
- Цибулю подрібніть на кільця.
- З’єднайте помідори, цибулю та моркву та посипте сіллю, перцем та цукром.
- Вливайте до овочів оцет і олію та все ретельно перемішайте. Залиште овочі на 2 години.
- Через 2 години додайте листя базиліка, перемішайте та розкладіть по банках та накрийте кришками.
- Закриті банки пастеризуйте 20 хвилин після закипання.
- Зберігайте у темному, прохолодному місці.