13 квітня,
10:47
Великоднє меню – які закуски подати до святкового столу
На Великдень, окрім традиційного сніданку зі свяченою пасочкою та крашанками, вся родина збирається на святковий обід. Аби здивувати рідних – пропонуємо рецепти закусок на будь-який смак.
Закуски на святковому столі – це ті страви, які зникають першими. Щоб догодити кожному гостю, приготуйте різноманітні види: з рибою, з м'ясом, овочеві та сирні.
Читайте також Ідеально для Великодня: рецепти м'ясних страв до святкового столу
Ми дібрали для вас цікаву підбірку святкових закусок, які стануть окрасою Великоднього столу.
Сирні палички в клярі
Інгредієнти:– 350 – 400 грамів моцарели;
– 2 яйця;
– солодка паприка;
– 100 – 150 грамів борошна;
– 150 грамів кукурудзяних пластівців;
– сіль;
– олія.
Приготування:
- Моцарелу нарізаємо брусочками.
- Яйця збиваємо з паприкою та сіллю.
- До борошна додаємо трішки паприки та солі.
- Кукурудзяні пластівці подрібнюємо: частину до консистенції борошна, іншу – до грубої крихти.
- Розігріваємо олію у сотейнику.
- Паніруємо сир в борошні, яйцях. Далі у дрібній крихті пластівців, знову у яйці та у грубій крихті пластівців.
- Смажимо сирні палички у фритюрі до хвилини. Перекладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися зайвої олії.
- Подаємо з соусом.
Смачного!
Тарталетки з паштетом
Інгредієнти:– паштет печінковий;
– упаковка тарталеток;
– журавлиновий соус;
– мікрозелень.
Приготування:
- Викладаємо в кожну з тарталеток печінковий паштет. Розрівнюємо ложкою.
Печінкові тарталетки / Фото Івона
- Зверху кожної викладаємо по 1/2 чайної ложки готового журавлинового соусу.
- Подаємо до столу одразу після приготування. За бажанням можна додати мікрозелень.
Смачного!
Тарталетки з червоною рибою з плавленим сиром
Інгредієнти:– 180 грамів солоної червоної риби;
– 16 штук тарталеток (з пісочного тіста);
– 150 грамів плавленого сирка;
– 1 – 2 огірки;
– 2 яйця;
– 30 грамів майонезу.
Приготування:
- Для приготування начинки відварюємо яйця, очищаємо і натираємо на грубій тертці.
- У мисці змішуємо з плавленим сирком, додаємо майонез, ретельно перемішуємо.
- Ретельно помиємо огірки, очищаємо від шкірки, нарізаємо скибочками.
- Червону рибу нарізаємо соломкою.
- Готові тарталетки наповнюємо начинкою, додаємо скибочки огірків, викладаємо рибу.
Смачного!
Грузинські пхалі з буряка
Інгредієнти:
– волоський горіх;
– сир фета.
Приготування:
- Відварений буряк натираємо на дрібній тертці, додаємо фету і вимішуємо до однорідності.
- Формуємо кульки та прикрашаємо волоським горіхом.
Смачного!