Енчилада – мегапопулярний у Мексиці пряний соус із помідорів. Його намащують на хліб, подають до м'яса або готують із ним однойменну страву.
Читайте також Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса
Рецепт соусу енчилада
- Час: 20 хвилин
- Порції: 4 склянки
Фото Damn delicious
Приготування:
- Розігрійте олію в каструлі.
- Додайте борошно, перемішайте й тримайте суміш на середньому вогні.
Фото Damn delicious
- Через 1 хвилину додайте помідори, чилі, орегано, кмин, часниковий та цибулевий порошок, коричневий цукор та 1 склянку води. Присмачте все сіллю й перцем.
- Доведіть до кипіння, зменште вогонь і тушкуйте, доки соус злегка не загусне (10 хвилин).
Фото Damn delicious
- Готову енчиладу зберігається в герметичному харчовому контейнері в холодильнику до двох тижнів.
Смачного!