Енчилада – мегапопулярний у Мексиці пряний соус із помідорів. Його намащують на хліб, подають до м'яса або готують із ним однойменну страву.

Читайте також Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса

Рецепт соусу енчилада

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4 склянки


Фото Damn delicious

Приготування:

  1. Розігрійте олію в каструлі.
  1. Додайте борошно, перемішайте й тримайте суміш на середньому вогні.


Фото Damn delicious

  1. Через 1 хвилину додайте помідори, чилі, орегано, кмин, часниковий та цибулевий порошок, коричневий цукор та 1 склянку води. Присмачте все сіллю й перцем.
  1. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і тушкуйте, доки соус злегка не загусне (10 хвилин).


Фото Damn delicious

  1. Готову енчиладу зберігається в герметичному харчовому контейнері в холодильнику до двох тижнів.

Смачного!