Хіт мексиканської кухні – томатна енчилада: один соус до безлічі страв

3 лютого 2022, 14:56
Читать новость на русском

Джерело:

Damn delicious

Лише раз приготувавши духмяну енчиладу вдома, ви більше не захочете магазинної. З рецептом упорається навіть початківець!

Енчилада – мегапопулярний у Мексиці пряний соус із помідорів. Його намащують на хліб, подають до м'яса або готують із ним однойменну страву.

Читайте також Обираємо курочку правильно: на що варто звертати увагу при покупці м'яса

Рецепт соусу енчилада

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 4 склянки


Фото Damn delicious

Інгредієнти:
– ¼ склянки олії;
– ¼ склянки борошна;
– 1 банка подрібнених помідорів;
– 2 чайні ложки порошку чилі;
– 1½ чайної ложки сушеного орегано;
– 1 чайна ложка кмину;
– 1 чайна ложка часникового порошку;
– 1 чайна ложка цибулевого порошку;
– 1 столова ложка коричневого цукру;
– сіль;
– свіжомелений чорний перець.

Приготування:

  1. Розігрійте олію в каструлі.
  1. Додайте борошно, перемішайте й тримайте суміш на середньому вогні.


Фото Damn delicious

  1. Через 1 хвилину додайте помідори, чилі, орегано, кмин, часниковий та цибулевий порошок, коричневий цукор та 1 склянку води. Присмачте все сіллю й перцем.
  1. Доведіть до кипіння, зменште вогонь і тушкуйте, доки соус злегка не загусне (10 хвилин).


Фото Damn delicious

  1. Готову енчиладу зберігається в герметичному харчовому контейнері в холодильнику до двох тижнів.

Смачного!