3 грудня,
14:54
Італійське орзо з грибами: зовні – наче рис, а на смак – паста
Джерело:
інстаграм Яни СтанішевськоїЗдивуйте рідних стравою з рисоподібної італійської пасти орзо та ваших улюблених грибів. Незвичний вигляд і чудовий смак – що ще потрібно для апетитного обіду чи вечері?
На вигляд і за способом приготування ця страва дуже нагадує ризото. Але насправді вона з орзо – різновиду пасти, схожим на грубий рис.
Читайте також Сила змін: як Creative Chefs Summit 2021 об'єднав кулінарних гуру
Якщо ви шанувальник ризото, орзо також стане вашим фаворитом.
Рецепт з орзо та грибів
- Час: 40 хвилин
- Порції: 3
– 300 грамів грибів;
– 1 ріпчаста цибулина;
– 200 грамів пасти;
– 100 мілілітрів вершків;
– 50 грамів пармезану;
– 1,5 літра бульйону;
– свіжа петрушка.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії та обсмажте на ній дрібно нарізані гриби.
- Додайте нарізану кубиками цибулю та перемішайте.
- Обсмажуйте овочі протягом 3 – 5 хвилин.
- Додайте пасту орзо або іншу, перемішайте та смажте 1 хвилину.
Фото Яни Станішевської
- Влийте трішки бульйону та випарте. Принцип приготування, як у ризото.
- Далі повторіть: влийте бульйон та випарте, докине використайте всю рідину.
- Влийте до страви вершки, присмачте спеціями та нарізаною петрушкою.
- Тушкуйте страву 15 – 20 хвилин.
- Подавайте страву до столу гарячою.
Смачного!