Картопляники (або на польський манер зрази) – дуже популярна в Україні страва. Начиняють картопляні котлети чим завгодно: м'ясом, сиром, грибами, навіть шпинатом.
Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок
Зрази швидко готуються, і до процесу їх формування можна залучити дітей. А щоб картопляне тісто не липло до рук, змочіть руки водою.
Рецепт картопляників із куркою
- Час: 60 – 80 хвилин
- Порції: 4
Зрази з картоплі / Фото Яни Станішевської
Приготування:
- Почистіть і відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності. Розімніть її на пюре й залиште трохи охолонути.
- Вибийте до картопляного пюре яйця, додайте сіль та борошно.
- Вимішайте тісто на зрази.
- Для начинки відваріть курятину до готовності.
- Цибулю, селеру та моркву натріть на дрібній тертці й обсмажте на олії.
- М'ясо та овочі подрібніть у блендері або перекрутіть через м'ясорубку.
- Начинку посоліть і поперчіть на свій смак.
Зрази з картоплі / Фото Яни Станішевської
- Розділіть тісто на частини. Сформуйте зрази з начинкою всередині й посипте їх борошном.
- Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте в ній зрази по 2 хвилини з кожного боку.
- Подавайте зрази гарячими зі сметаною або іншим улюбленим соусом і насолоджуйтеся домашньою стравою.
Смачного!