Картопляники (або на польський манер зрази) – дуже популярна в Україні страва. Начиняють картопляні котлети чим завгодно: м'ясом, сиром, грибами, навіть шпинатом.

Читайте також Антибіотики, гормони росту, "наколювання": як обрати курятину без шкідливих домішок

Зрази швидко готуються, і до процесу їх формування можна залучити дітей. А щоб картопляне тісто не липло до рук, змочіть руки водою.

Рецепт картопляників із куркою

  • Час: 60 – 80 хвилин
  • Порції: 4


Зрази з картоплі / Фото Яни Станішевської

Приготування:

  1. Почистіть і відваріть картоплю в підсоленій воді до готовності. Розімніть її на пюре й залиште трохи охолонути.
  1. Вибийте до картопляного пюре яйця, додайте сіль та борошно.
  1. Вимішайте тісто на зрази.
  1. Для начинки відваріть курятину до готовності.
  1. Цибулю, селеру та моркву натріть на дрібній тертці й обсмажте на олії.
  1. М'ясо та овочі подрібніть у блендері або перекрутіть через м'ясорубку.
  1. Начинку посоліть і поперчіть на свій смак.


Зрази з картоплі / Фото Яни Станішевської

  1. Розділіть тісто на частини. Сформуйте зрази з начинкою всередині й посипте їх борошном.
  1. Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте в ній зрази по 2 хвилини з кожного боку.
  1. Подавайте зрази гарячими зі сметаною або іншим улюбленим соусом і насолоджуйтеся домашньою стравою.

Смачного!