25 хвилин – і готово: тосканські ньокі у вершковому соусі з в'яленими томатами

21 січня 2022, 22:03
Читать новость на русском

Джерело:

Сafe delites

Пухкі ньоккі в насиченому вершковому соусі з в’яленими помідорами, шпинатом, часником та базиліком... Що може бути смачнішим? І готуються вони всього 25 хвилин!

Рецепт тосканських ньокі

  • Час: 25 хвилин
  • Порції: 4

Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці

Інгредієнти:
 – 2 столові ложки вершкового масла;
 – 1 цибулина (ріпчаста або шалот);
 – 4 зубчики часнику;
 – 500 грамів сирих картопляних ньокі;
 – ½ склянки в'ялених томатів;
 – ½ склянки курячого бульйону;
 – 350 мілілітрів жирних вершків;
 – 1 чайна ложка сушених італійських трав;
 – трохи оливкової олії;
 – сіль;
 – мелений чорний перець;
 – 1½ склянки шпинату;
 – ½ склянки тертого пармезану;
 – 2 столові ложки подрібненого свіжого базиліку.

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте на ній дрібно нарізану цибулю до прозорості (2 хвилини).
  2. Додайте подрібнений часник та обсмажуйте ще 30 секунд.
  3. Додайте ньокі й обсмажуйте їх протягом 1 хвилини.
  4. Додайте в’ялені помідори, трішки оливкової олії й готуйте ще 1 хвилину.
  5. Влийте курячий бульйон та вершки.
  6. Посоліть і додайте мелений чорний перець та італійські трави.
  7. Накрийте сковорідку кришкою й тушкуйте ньокі 5 хвилин.


Фото Cafe delites

  1. Додайте шпинат і готуйте 1 хвилину.
  2. Перемішайте все з пармезаном та подрібненим базиліком.
  3. Тушкуйте страву ще 1 хвилину, доки ньокі не стануть м’якими.
  4. Подавайте ньокі гарячими. Остигаючи, соус загусає.

Смачного!