25 хвилин – і готово: тосканські ньокі у вершковому соусі з в'яленими томатами
Джерело:
Сafe delitesПухкі ньоккі в насиченому вершковому соусі з в’яленими помідорами, шпинатом, часником та базиліком... Що може бути смачнішим? І готуються вони всього 25 хвилин!
Рецепт тосканських ньокі
- Час: 25 хвилин
- Порції: 4
Читайте також Онлайн-помічник для фермерів, або Всі вимоги до продукції – в одному місці
Інгредієнти:
– 2 столові ложки вершкового масла;
– 1 цибулина (ріпчаста або шалот);
– 4 зубчики часнику;
– 500 грамів сирих картопляних ньокі;
– ½ склянки в'ялених томатів;
– ½ склянки курячого бульйону;
– 350 мілілітрів жирних вершків;
– 1 чайна ложка сушених італійських трав;
– трохи оливкової олії;
– сіль;
– мелений чорний перець;
– 1½ склянки шпинату;
– ½ склянки тертого пармезану;
– 2 столові ложки подрібненого свіжого базиліку.
Приготування:
- Розігрійте сковорідку з вершковим маслом та обсмажте на ній дрібно нарізану цибулю до прозорості (2 хвилини).
- Додайте подрібнений часник та обсмажуйте ще 30 секунд.
- Додайте ньокі й обсмажуйте їх протягом 1 хвилини.
- Додайте в’ялені помідори, трішки оливкової олії й готуйте ще 1 хвилину.
- Влийте курячий бульйон та вершки.
- Посоліть і додайте мелений чорний перець та італійські трави.
- Накрийте сковорідку кришкою й тушкуйте ньокі 5 хвилин.
Фото Cafe delites
- Додайте шпинат і готуйте 1 хвилину.
- Перемішайте все з пармезаном та подрібненим базиліком.
- Тушкуйте страву ще 1 хвилину, доки ньокі не стануть м’якими.
- Подавайте ньокі гарячими. Остигаючи, соус загусає.
Смачного!