Абрикоси – корисний фрукт. Яскраві помаранчеві та жовто-червоні плоди дозрівають наприкінці червня, у липні.
Читайте також Як правильно вибрати диню: корисні поради
У складі абрикос безліч вітамінів – А, С, Е, Н, В3, В2, В5, В6, В9 и РР, бета-каротин, магній, фосфор, цукри. На 100 грамів абрикос – 48 кілокалорій.
Абрикоси/ Фото Pexels
При купівлі абрикос, звертайте увагу на:
- аромат. Абрикос має приємний солодкий аромат;
- колір має бути однорідним, без темних плям, тріщин і пошкоджень;
- абрикоси мають бути м'якими – соковиті, бо тверді плоди – не дозріли.
Протипоказання
Вживають абрикоси в помірних кількостях. Не рекомендують їсти при алергії на продукт, хворим на цукровий діабет, з проблемами з кишково-шлунковим трактом. Найкраще проконсультуйтесь з лікарем.