Абрикоси – корисний фрукт. Яскраві помаранчеві та жовто-червоні плоди дозрівають наприкінці червня, у липні.

Читайте також Як правильно вибрати диню: корисні поради

У складі абрикос безліч вітамінів – А, С, Е, Н, В3, В2, В5, В6, В9 и РР, бета-каротин, магній, фосфор, цукри. На 100 грамів абрикос – 48 кілокалорій.

Абрикоси/ Фото Pexels

При купівлі абрикос, звертайте увагу на:

  • аромат. Абрикос має приємний солодкий аромат;
  • колір має бути однорідним, без темних плям, тріщин і пошкоджень;
  • абрикоси мають бути м'якими – соковиті, бо тверді плоди – не дозріли.

Протипоказання

Вживають абрикоси в помірних кількостях. Не рекомендують їсти при алергії на продукт, хворим на цукровий діабет, з проблемами з кишково-шлунковим трактом. Найкраще проконсультуйтесь з лікарем.