Панакота – класичний італійський десерт на жирних коров'ячих вершках із ваніллю та желатином.

Читайте також "Та сама курочка": у магазинах з'явився загадковий бренд – кому він належить

Цей ніжний десерт можна приготувати з будь-якими ягодами чи фруктами. Усе залежить від ваших уодобань.

Рецепт абрикосової панакоти

  • Час: 2 години
  • Порції: 6 – 8


Панакота з абрикосами / Фото sweet_foto_rnd

Приготування:

  1. Замочіть желатин з водою згідно з інструкцією на упаковці. Відставте в бік на 10 – 15 хвилин, щоб він набух.


Приготування десерту / Фото recetas dees candalo

  1. Ретельно помийте абрикоси, просушіть їх на шарі паперового рушника та розділіть на дольки. Видаліть з абрикосів кісточки.
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів та відправте в неї абрикоси на 10 хвилин.
  1. Охолодіть абрикоси та зніміть із них шкірку.
  1. Відкладіть ⅓ абрикосів, залийте їх лікером та додайте столову ложку цукру. Решту абрикосів подрібніть у блендері в пюре.
  1. У каструлі змішайте цукор та вершки, додайте ваніль на свій смак. Доведіть суміш до кипіння та зніміть із плити.


Приготування десерту / Фото recetas dees candalo

  1. Додайте до вершків пюре абрикосів та перемішайте. З'єднайте з желатином та знову перемішайте.
  1. Охолодіть панакоту до кімнатної температури та розлийте по склянках.
  1. Відправте десерт в холодильник до повного застигання.


Приготування десерту / Фото recetas dees candalo

  1. На готовий десерт викладіть замочені шматочки абрикосів.
  1. Десерт готовий. Смачного!