Абрикосовий пиріг – один з популярних варіантів літньої випічки, яка не залишить без уваги дітей та дорослих. Хочемо відзначити, що цей рецепт можна вважати універсальним, адже в це тісто можна додавати будь-які ягоди чи фрукти.

Читайте також В стилі три шоколади: рецепт чизкейка з сиру, йогурту та ягідного пюре

Рецепт абрикосового пирога

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Приготування:

  1. Заздалегідь дістаньте вершкове масло з холодильника, щоб воно розм'якло. У чаші міксера збийте масло, яйця та цукор.
  1. Просійте борошно через сито, щоб не було грудочок та наситити його киснем. Так випічка вийде повітряною, мов пух. Додайте борошно з розпушувачем до рідких інгредієнтів та замісіть однорідне тісто.
  1. Форму для випікання змастіть маслом, або олією. Викладіть тісто на деко. Розрівняйте його лопаткою.
  1. Помийте та просушіть абрикоси. Розділіть їх на половинки та видаліть кісточку.
  1. Зверху на тісто покладіть половинки абрикосів та посипте все цукром.
  1. Розігрійте духовку до 200 градусів та випікайте пиріг протягом 25 – 30 хвилин.
  1. Готову домашню випічку повністю охолодіть та дістаньте з форми. Наріжте порційними шматками та подавайте до столу.

Смачного!