14 серпня,
15:55
Заготовки на зиму: класичний рецепт аджики з помідорами та часником
Уперше зібралися готувати аджику на зиму? Тоді цей рецепт буде для вас найкращим. Кожна господиня робить аджику по-своєму, але класика – універсальна. Ви заготовите ідеальне доповнення до традиційних українських страв.
Аджика, пряна овочева закуска на основі помідорів, чудово смакує з м'ясними стравами. Також її можна подавати як соус до макаронів чи картоплі.
Читайте також Інсайти, тренди та інновації: чим запам'ятався "Кубок України з кулінарії 2021. Східний регіон"
Класична аджика з помідорів та часнику
- Час: 45 хвилин
- Порції: 5 – 6
Домашня аджика / Фото Кухар
– 2 кг помідорів;
– 7 солодких болгарських перців;
– 5 перчиків чилі;
– кінза, петрушка – на ваш смак;
– 1 скл. олії;
– 2 ст. л. цукру;
– 1 ч. л. хмелі-сунелі;
– 1 ч. л. коріандру;
– сіль – на ваш смак.
Приготування:
- Ретельно помийте овочі. Видаліть плодоніжки, з болгарського перцю – насіння.
- Помідори розріжте на четвертинки.
- Наріжте часник дрібним кубиком, а зелень насічіть ножем.
- Подрібніть овочів блендером або м'ясорубкою в пюре.
- У великій каструлі з товстим дном розігрійте олію та обсмажте овочеву суміш без часнику та зелені.
- Доведіть овочеву масу до кипіння на маленькому вогні, не забувайте помішувати її ложкою.
- Додайте часник, спеції та зелень, перемішайте та варіть ще 10 хвилин.
- Розлийте аджику в стерилізовані банки та щільно закрийте кришками.
- Переверніть заготовки верх дном та накрийте рушником. Залишіть їх охолоджуватися при кімнатній температурі.
- Готову аджику зберігайте в прохолодному місці. Смачного!