Заготовки на зиму: класичний рецепт аджики з помідорами та часником

14 серпня 2021, 15:55
Читать новость на русском

Уперше зібралися готувати аджику на зиму? Тоді цей рецепт буде для вас найкращим. Кожна господиня робить аджику по-своєму, але класика – універсальна. Ви заготовите ідеальне доповнення до традиційних українських страв.

Аджика, пряна овочева закуска на основі помідорів, чудово смакує з м'ясними стравами. Також її можна подавати як соус до макаронів чи картоплі.

Читайте також Інсайти, тренди та інновації: чим запам'ятався "Кубок України з кулінарії 2021. Східний регіон"

Класична аджика з помідорів та часнику

  • Час: 45 хвилин
  • Порції: 5 – 6


Домашня аджика / Фото Кухар

Інгредієнти:
 – 2 кг помідорів;
 – 7 солодких болгарських перців;
 – 5 перчиків чилі;
 – кінза, петрушка – на ваш смак;
 – 1 скл. олії;
 – 2 ст. л. цукру;
 – 1 ч. л. хмелі-сунелі;
 – 1 ч. л. коріандру;
 – сіль – на ваш смак.

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі. Видаліть плодоніжки, з болгарського перцю – насіння.
  2. Помідори розріжте на четвертинки.
  3. Наріжте часник дрібним кубиком, а зелень насічіть ножем.
  4. Подрібніть овочів блендером або м'ясорубкою в пюре.
  5. У великій каструлі з товстим дном розігрійте олію та обсмажте овочеву суміш без часнику та зелені.
  6. Доведіть овочеву масу до кипіння на маленькому вогні, не забувайте помішувати її ложкою.
  7. Додайте часник, спеції та зелень, перемішайте та варіть ще 10 хвилин.
  8. Розлийте аджику в стерилізовані банки та щільно закрийте кришками. 
  9. Переверніть заготовки верх дном та накрийте рушником. Залишіть їх охолоджуватися при кімнатній температурі.
  10. Готову аджику зберігайте в прохолодному місці. Смачного!