Ароматний кекс із курагою та апельсиновою цедрою, притрушений цукровою пудрою, неодмінно стане вашим улюбленим доповненням до родинного чаювання. Побалуйте себе та своїх рідних.

Читайте також Як приготувати згущене молоко в домашніх умовах: рецепт від Євгена Клопотенка

Апельсиновий кекс із курагою

Апельсиновий кекс із курагою / Фото freepik.com

  1. Борошно просійте крізь сито в миску, щоб не було грудочок, додайте сіль, розпушувач. Перемішайте.
  2. Курагу залийте теплою водою, залиште на 10 хвилин. Зцідіть воду, курагу дрібно наріжте.
  3. Ретельно помийте апельсини. На грубій тертці натріть цедру, далі вичавіть із плодів сік.
  4. Змішайте в мисці вершкове масло з цукром, додайте цедру, сік, яйця, борошно, молоко, курагу. Ретельно все вимішайте й залиште тісто на 10 хвилин.
  5. Форму для випікання вистеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом і викладіть у неї тісто.
  6. Розігрійте духовку до 180 градусів, відправте туди кекс на 35–40 хвилин.
  7. Готовий кекс викладіть на таріль, притрусіть цукровою пудрою. Смачного!