Ароматний кекс із курагою та апельсиновою цедрою, притрушений цукровою пудрою, неодмінно стане вашим улюбленим доповненням до родинного чаювання. Побалуйте себе та своїх рідних.
Читайте також Як приготувати згущене молоко в домашніх умовах: рецепт від Євгена Клопотенка
Апельсиновий кекс із курагою
Апельсиновий кекс із курагою / Фото freepik.com
- Борошно просійте крізь сито в миску, щоб не було грудочок, додайте сіль, розпушувач. Перемішайте.
- Курагу залийте теплою водою, залиште на 10 хвилин. Зцідіть воду, курагу дрібно наріжте.
- Ретельно помийте апельсини. На грубій тертці натріть цедру, далі вичавіть із плодів сік.
- Змішайте в мисці вершкове масло з цукром, додайте цедру, сік, яйця, борошно, молоко, курагу. Ретельно все вимішайте й залиште тісто на 10 хвилин.
- Форму для випікання вистеліть пергаментом, змастіть вершковим маслом і викладіть у неї тісто.
- Розігрійте духовку до 180 градусів, відправте туди кекс на 35–40 хвилин.
- Готовий кекс викладіть на таріль, притрусіть цукровою пудрою. Смачного!