Хліб на сковороді – це прекрасний спосіб приготувати хліб власноруч. Він стає у пригоді тоді, коли немає можливості або бажання йти у магазин.

Цікаво Що на столах у знаменитостей: якого раціону дотримуються голлівудські актори

Виявляється, хліб можна приготувати швидко та просто, а результат буде просто пориголомшливим!

Рецепт хліба на сковороді

Час: 2 години
Порцій: 4

Запашна Смак затишку / Фото smaker

  • 400 грам пшеничного борошна;
  • 220 мілілітрів теплої води;
  • 25 грам свіжих дріжджів;
  • 1 столова ложка цукру;
  • 1 чайна ложка солі;
  • 1 столова ложка олії.

Приготування:

  1. Зробіть закваску: налийте в миску воду, додайте дріжджі, цукор і ложку борошна.
  2. Добре перемішайте і поставте в тепле місце на 1 – 15 хвилин.
  3. Коли дріжджі почнуть працювати, просійте в миску борошно і додайте сіль.
  4. Замісіть гладке еластичне тісто.
  5. Вимішане тісто викладіть в миску, дно якої змащено олією.
  6. Накрийте миску тканиною і поставте в тепле місце на 30 хвилин.
  7. Коли тісто збільшиться вдвічі, вийміть його зі форми і вимісіть кілька разів.
  8. Глибоку сковороду з товстим дном змастіть олією і викладіть на неї замішане тісто.
  9. Рівномірно розподіліть тісто на дно форми.
  10. Поставте форму для тіста в тепле місце, щоб воно знову піднялося на 30 хвилин.
  11. Після закінчення цього часу поставте накриту кришкою сковороду на малий вогонь і повільно обсмажте хліб.
  12. Обсмажуйте хліб приблизно по 20 хвилин з кожного боку, постійно перевіряючи, щоб він не підгорів.
  13. Дайте хлібу охолонути та смакуйте!