Аранчині – популярна страва італійської кухні. Традиційно готують з м'ясом, моцарелою з додаванням томатного соусу, панірувальними сухарями у фритюрі або у духовці.

Рисові кульки з печінкою та базиліком можна подавати до столу у будні та свята. Ми впевнені, що така оригінальна страва сподобається всім.

Читайте також Курочка гунбао в кисло-солодкому соусі з овочами: смачний рецепт вечері за 30 хвилин

Рецепт аранчині з печінкою та базиліком

  1. Для приготування ретельно помийте рис. У каструлі з окропом відваріть рис.
  2. Курячу печінку помийте, наріжте кубиками.
  3. Базилік помийте, подрібніть ножем.
  4. Почистіть цибулю, наріжте скибочками. На пательні обсмажте до золотої скоринки, викладіть кубики печінки, додайте базилік.
  5. У мисці відварений рис з'єднайте з цибулею, кубиками курячої печінки та базиліком, додайте сіль, перець, ретельно перемішайте до однорідної консистенції. Сформуйте маленькі кульки.
  6. Сир натріть на дрібній тертці.
  7. Окремо у мисці яйце збийте у піну. Занурте кульки у яйце, тертий сир.
  8. Деко вистеліть пергаментом, викладіть кульки. Розігрійте духовку до температури 220 градусів і відправте запікатись протягом 10-15 хвилин до рум’яної скоринки.
  9. Готові кульки викладіть на тарілку. Подавайте гарячими. Смачного!