Курочка гунбао – чудово смакуватиме на вечерю, або обід. Кисло-солодкий смак страви з нотками японської кухні зачарує вас з першого шматочка.
Читайте також Курячий пиріг з фініками та мандаринами: ситний рецепт до святкового столу
Якщо на обід чи вечерю вам захотілось побувати в Японії – приготуйте вдома цю страву та насолоджуйтеся вишуканими смаками разом з родиною.
Рецепт курочки гунбао
- Для соусу змішайте інгредієнти, зазначені в рецепті, у невеличкій каструлі.
- Доведіть соус до кипіння, постійно помішуючи, і варіть на слабкому вогні 2 хвилини. Відставте охолодитися.
- Замаринуйте готові, нарізані стріпси у соусі Териякі та залишіть на 5-10 хвилин маринуватися. За цей час наріжте овочі.
- Звільніть огірок від зерняток і наріжте півкружальцями, солодкий перець та моркву – невеликими шматочками, імбир і часник – соломкою, цибулю – дрібними кубиками.
- Розігрійте сковорідку з олією й посмажте на ній курячі стріпси до готовності.
- Посмажте всі овочі разом з арахісом на пательні до готовності.
- Додайте до овочево-арахісової суміші стріпси. Залийте соусом і потримайте все разом на вогні ще 3–5 хвилин, помішуючи.
- Готову страву подавайте рясно притрусивши зеленню. Курочка гунбао смакує з рисом.