Десерт тарт татен – це перевернутий пиріг з фруктами (зазвичай яблуками), які необхідно карамелізувати у вершковому маслі з цукром до випікання пирога.

Читайте також 10 порад, як прищепити дитині любов до здорової їжі

Історія створення тарт татена

Перший пиріг тарт татен був створений у 1880 році у готелі міста Ламотт-Беврон. Власницями закладу були сестри Татен – Стефані й Кароліна. Одного дня Стефані готувала для відвідувачів традиційний яблучний пиріг, але, мабуть, через втому переплутала і поклала тісто зверху яблук. З цього і бере початок багатовікова історія тарт татена.

Тетяна Литвинова розкрила секрети, як правильно приготувати пиріг, щоб він був соковитим. Для тіста використовують вершкове масло кімнатної температури з додаванням яєць, борошна та ванільного цукру. Окрім цього, рекомендується брати для приготування будь-які сезонні фрукти та ягоди.

Рецепт пирога з персиками

  • Час: 1 – 2 години
  • Порції: 4 – 8
  • Калорійність на 100 грамів: 149 ккал
  1. Персики помийте, почистіть від кісточок, наріжте скибочками.
  2. Далі фрукти викладіть на пательню, додайте 2 столові ложки цукру та води, залиште на 15 – 20 хвилин до повного розтанення цукру та карамелізації.

Процес приготування тіста / Скриншот з відео

  1. Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок, додайте розпушувач, перемішайте.
  2. У миску викладіть вершкове масло кімнатної температури, додайте цукор, збийте міксером. Після цього додайте яйця, ванільний цукор, борошно, перемішайте до однорідної консистенції.
  3. Силіковану форму вистеліть пергаментом, викладіть тушковані персики, зверху викладіть тісто.

Карамелізовані персики/ Скриншот з відео

  1. Розігрійте духовку до температури 150 градусів, відправте запікатись протягом 50 хвилин.
  2. Дістаньте пиріг з духовки, залиште для охолодження, відправте у холодильник на кілька годин, переверніть пиріг. Викладіть готовий тарт татен на тарілку, розділіть на порції. Смачного!

Рецепт пирога з персиками від Тані Литвинової у відео: