Рецепт ажурних дріжджових млинців на молоці від Володимира Ярославського

22 березня 2021, 17:13
Читать новость на русском

Рецепт смачних мереживних млинців від шеф-кухаря та судді кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимира Ярославського!

Володимир Ярославський підготував для шанувальників млинців чудовий рецепт! Тонкі, мереживні млинці на молоці сподобаються кожному члену вашої родини!

Читайте також Рецепт курячих котлет від Лізи Глінської: страва родом із дитинства

Приготувати смачні мереживні млинці вдома досить легко. Потрібно лишень чітко виконувати покрокову інструкцію від українського шеф-кухаря Володимира Ярославського.

Рецепт мереживних млинців

Інгредієнти:
– 2 яйця;
– 4 г солі;
– 190 г борошна;
– 250 г молока;
– 250 г води;
– 7 – 8 г сухих дріжджів;
– 50 г олії;
– 55 г цукру.
  1. Змішайте в мисці молоко, воду та цукор і прогрійте до кімнатної температури.
  2. Додайте до суміші сухі дріжджі й залиште на 10 хвилин.

Можна вязти й звичайні дріжджі – у пропорції 1:3, – зауважує Володимир Ярославський.

  1. Додайте борошно, яйця, сіль та олію. Перемішайте. Важливо, щоб усі інгредієнти були кімнатної температури.
  2. Накрийте тісто рушником і залиште на 30 – 40 хвилин.
  3. Прогрійте сковорідку та вилийте на неї порцію тіста з розрахунку на 1 млинець. Тісто беріть із середини, обережно, не пошкоджуючи бульбашки, – так вийдуть мереживні млинці.
  4. Коли одна сторона приготувалася – переверніть млинець, допомагаючи собі лопаткою.

Смачного!