Звичні для азійської кухні інгредієнти сьогодні можна знайти в найближчому супермаркеті. Коштують вони не надто дорого, а гастрономічний ефект справляють просто неймовірний!

До слова Желатин не знадобиться: готуємо домашній холодець правильно

Соєвий соус

Соус із соєвих бобів – один з основних в азійській кухні. Його склад надзвичайно простий: боби, сіль, пшениця та спеціальний грибок. А от приготування триває від кількох тижнів до року.

2005 року журнал Bisoscience and Bioengineering опублікував цікаві дані про соєвий соус. Як установили дослідники, він дуже багатий на природний антиоксидант – флавон.

Особливий інгредієнт / Фото pexels

Корінь імбиру

Незамінний компонент азійської кухні – імбир. Його можна споживати у будь-якому вигляді: свіжим, сушеним, маринованим. Цей пряний корінь додають у випічку, супи, з ним тушкують м'ясо. Імбир надає стравам солодкувато-гострого смаку й приємного аромату, а в поєднанні з медом та лимоном чудово допомагає лікувати застуду.

Смачно та корисно / Фото pexels

Червоний гострий перець

Визнаальна риса східних страв – гострота, якої їм надає червоний гострий перець. Його додають стручками, слайсами, у вигляді порошку, пластівців або пасти.

Пікантності стравам додає червоний перець / Фото pexels

Універсальні спеції

В азійській кухні широко використовуються також часник, бодян (бадьян), лемонграс, сік та цедра лайма, а також кориця. Їх можна додавати практично до будь-якої страви, щоб збагатити її смак і додати "східного" звучання.