Азу по-татарськи: смачна та ситна яловичина з овочами

15 вересня 2021, 22:12
Читать новость на русском

Джерело:

"Еда"

Існує багато варіацій приготування азу. Найпопулярніші – з бараниною та яловичиною. Незмінними інгредієнтами залишаються картопля й томатний соус.

Азу по-татарськи – ситна м'ясна страва з яловичиною та картоплею в томатному соусі. Її можна приготувати вдома у глибокій сковорідці або на природі в казані.

Читайте також Чим замінити шашлик: швидкі рецепти з курятини на мангалі чи в духовці

Рецепт азу по-татарськи

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 6
Інгредієнти:
 – 500 г яловичини;
 – 5 ріпчастих цибулин;
 – 3 квашених огірки;
 – 2 ст. л. томатної пасти;
 – 1 кг картоплі;
 – 1 скл. м'ясного бульйону;
 – 3 зубчики часнику.

Приготування:

  1. Ретельно помийте яловичину, просушіть на паперовому рушнику, наріжте соломкою й протушкуйте з олією.


Приготування азу / Фото Їжа

  1. Наріжте півкільцями ріпчасту цибулю та обсмажте її разом з м'ясом. 


Приготування азу / Фото Їжа

  1. Додайте томатну пасту, дрібно нарізані огірки та залийте бульйоном. Тушкуйте страву під кришкою протягом 20 хвилин, до готовності.


Приготування азу / Фото Їжа

  1. На окремій сковорідці обсмажте нарізану соломкою картоплю. Коли вона буде майже готовою, додайте її до м'яса та заправте спеціями.


Приготування азу / Фото Їжа

  1. Обережно перемішайте страву ложкою та тушкуйте ще 5 – 7 хвилин.


Приготування азу / Фото Їжа

  1. Подавайте страву до столу гарячою.

Смачного!