Цей пляцок схожий за процесами приготування до тертого пирога, але у ньому вдвічі більше начинки та пухка білкова маса. Саме вона робить випічку особливою та домашньою.

Читайте також Три легкі страви азійської кухні: локшина з курячими стегнами, неми та рис з крильцями

Яблучний пляцок з пінкою

  • Час: 2 години
  • Порції: 8 – 10

Приготування:

  1. Для приготування пляцка підготуйте форму 30х18х8 сантиметрів.
  1. Ретельно просійте борошно, щоб не було грудочок. Додайте розпушувач.


Приготування пляцка / Скриншот з відео

  1. Натріть вершкове масло на грубій тертці та змішайте з борошном.
  1. Додайте жовтки, сметану та цукор. Замісіть тісто.


Приготування пляцка / Скриншот з відео

  1. Відділіть від тіста 1/3 частину та відставте в морозилку. Решту перекладіть на шар пергаменту для випікання та розкачайте прямокутником.
  1. Перекладіть шар тіста разом з пергаментом у жаротривку форму.
  1. Посипте зверху манкою.


Приготування пляцка / Скриншот з відео

  1. Яблука почистіть від шкірки та насіння.
  1. Натріть їх на грубій тертці та посипте цукром. Залишіть на кілька хвилин, щоб вони пустили сік.
  1. Відіжміть яблука, щоб позбутися зайвого соку.
  1. Перекладіть яблука в глибокий посуд, посипте манкою та перемішайте.
  1. Білки збийте міксером. Додайте цукор та крохмаль і ще раз збийте до стійких піків.


Приготування пляцка / Скриншот з відео

  1. Яблука викладіть на тісто, зверху білкову масу.


Приготування пляцка / Скриншот з відео

  1. Поверх начинки натріть на грубій тертці тісто, яке вже добряче підморозилося в морозилці.
  1. Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте пляцок – 50 – 60 хвилин.
  1. Готовий яблучний пляцок накрийте рушником та повністю охолодіть.


Приготування пляцка / Скриншот з відео

  1. Посипте його шаром цукрової пудри та наріжте шматочками. Смачного!

Відеорецепт приготування яблучного пляцка з пінкою: