Азійська кухня – яскрава та пікантна. Ви не скоро забудете умамі – вишуканий білковий смак, який гурмани Далекого Сходу вважають самостійним, п'ятим. Описати його досить непросто, адже він не нагадує жодний із 4 звичних для людських рецепторів смаків. У перекладі з японської слово означає "приємний смак". Мабуть, це і є найвлучнішим описом умамі, що робить страву насиченішою, а її складники більш виразними.

Читайте також Яким має бути раціон узимку: корисні поради для вашого здоров'я та фігури

Найчастіше умамі виникає при поєднанні класичних азійських спецій та соусів. Цей смак ми можемо відчути і вдома, адже в ТМ "Наша Ряба Апетитна" вже є продукція з теріякі, соєво-медовим та імбирно-медовим маринадами. Вони ідеально підкреслюють смак курочки та підходять до азійських страв.

Окрім цього, птиця вже дбайливо замаринована й готова до запікання чи смаження, що суттєво зекономить час на приготування страв. Усього 30 хвилин – і ви зможете насолодитись багатством смаку азійської кухні. Приготуйте страву, що припала вам до душі, або й усі три!

Курячі крильця з рисом та кукурудзою

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Курячі крила з рисом / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній курячі крильця до готовності (упродовж 15 – 20 хвилин).
  2. Паралельно відваріть в підсоленій воді рис (протягом 20 – 25 хвилин).
  3. Наріжте кукурудзу великими шматками та обсмажте на сковороді або сковороді-гриль (4 – 5 хвилин).
  4. Готові крильця перекладіть на тарілку і посипте дрібно нарізаною зеленою цибулею або кінзою та кунжутом.
  5. Наріжте лайм четвертинками.
  6. Подавайте страву до столу з рисом, лаймом та кукурудзою. Смачного!

Крильця у соєво-медовому маринаді від ТМ "Наша Ряба Апетитна" – це не просто класичні крила, а плечова частина, яка містить найбільше м'яса та яку дуже зручно їсти руками. Тож перед подачею страви не забудьте засервірувати стіл додатковими серветками, або підготуйте посудину з водою та лимоном для миття рук.

Локшина з курячими стегнами і тофу

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 2


Локшина з курячими стегнами / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Розігрійте сковорідку з олією й обсмажте на ній курячі стегна (протягом 25 – 30 хвилин).
  2. Доки смажиться курка, відваріть у підсоленій воді локшину (12 – 15 хвилин).
  3. Готову локшину процідіть і обдайте холодною водою, щоб не злиплася.
  4. Зелену цибулю та перець чилі дрібно наріжте.
  5. Наріжте тофу кубиками 2х2 сантиметри та обсмажте на сковорідці. Додайте улюблених спецій.
  6. Змішайте локшину з тофу, зеленню та перцем чилі, додайте курячі стегна та викладіть на тарілку.
  7. Зверху рясно посипте насінням кунжуту та дрібно нарізаною кінзою. Смачного!

Неми з курячими стріпсами

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4


Неми з курятиною / Фото Shutterstock

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі.
  2. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії й обсмажте на ній стріпси (5 – 6 хвилин).
  3. Подрібніть ножем гострий перець, капусту та огірки наріжте тонкою соломкою.
  4. Викладіть рисовий папір на стільницю. На середину листка покладіть начинку з курячих стріпсів та нарізаних овочів.
  5. Злегка скропіть начинку соєвим соусом.
  6. Сформуйте неми так, як голубці: спочатку краї до середини, далі згорніть рулетом.
  7. Розігрійте в сотейнику до 180 – 200 градусів олію й обсмажте на ній рулетики до золотої скоринки.
  8. Готові неми спочатку викладіть на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію, а після цього на презентаційну тарілку. Смачного!