Новий смак баклажанів: рецепт страви з китайським соусом та арахісом
Джерело:
інстаграм Миколи ЛюлькаБаклажани в соусі хойсін та арахісом – це саме та страва, яка може стати справжньою зіркою на вашому столі. Воно доволі легка в приготуванні і готується або на грилі, або в духовці.
Баклажани корисний та поживний овоч, який ми звикли комбінувати у стравах з іншими овочами, домашнім сиром або волоськими горіхами та кінзою. Український шеф-кухар Микола Люлько поділився рецептом баклажанів з китайським соусом хойсін та арахісом. Нехай вас не дивує назва заправки до баклажанів. Він надзвичайно популярний в Китаї, а в Україні його можна придбати в мережах супермаркетів.
Читайте також Без майонезу: легкий азійський салат з куркою
Хойсін – це традиційний соус китайської кухні. Його смак солодкий через мед, а ще його готують з ферментованих бобів. У соусі хойсін присутній умамі, який надає у стравах особливі відчуття задоволення від їжі.
Рецепт баклажанів в соусі хойсін та арахісом
- Час: 20 – 30 хвилин
- Порції: 4
– 600 грамів баклажанів;
– 2 – 3 зубчики часнику;
– 6 грамів солі;
– 50 мілілітрів олії;
– 80 грамів соусу хойсін або унагі;
– 10 грамів кунжуту;
– 40 грамів свіжої кінзи.
Приготування:
- Розріжте баклажани на четвертинки, щоб вони були довгими шматками. Перекладіть їх в миску та вичавіть туди часник через прес, скропіть олією та рясно посоліть. Перемішайте та залишіть на 3 – 5 хвилин, щоб вони пустили сік.
- Розігрійте гриль, або домашню духовку до 200 градусів. Запечіть баклажани з обох сторін по кілька хвилин.
- Викладіть їх на тарілку та полийте соусом, посипте насінням кунжуту та листочками кінзи. Вкінці додайте солений арахіс та подавайте до столу.
Смачного!