Укр Рус
10 липня, 10:34
2

Баклажани, як гриби: тепер тільки так і готуємо

Джерело:

Сьогодні

Якщо ви ніколи не куштували зимову закрутку з баклажанів, що на смак наче справжні гриби – у нас є перевірений рецепт консервації залічені хвилини.

Баклажани – улюблений овоч багатьох. З них можна приготувати безліч страв: від апетитних закусок до ситних других страв.

Читайте також Економія часу та досконалий смак: ділимось 3 швидкими стравами з курятини

Ми пропонуємо спробувати приготувати відмінну холодну закуску з баклажанів, які смакують наче гриби. Така зимова консервація здивує кожного, адже смак не неймовірний.

Баклажани, як гриби – консервація на зиму

  • Час: 2 години
  • Порції: 4 – 6
Інгредієнти:
– 5 кілограмів баклажанів;
– 4,5 літри води;
– 50 мілілітрів 9% оцту;
– Для маринаду:
– 3 головки часнику;
– 1 пучок кропу;
– 300 мілілітрів олії;
– 250 мілілітрів 9% оцту;
– 1 чайна ложка чорного меленого перцю;
– 4 столові ложки крупної солі без гірки;
– 1 чайна ложка цукру з гіркою.

Приготування:

  • Ретельно помийте баклажани, видаліть ніжки та наріжте кубиками 1,5 сантиметра. Закип'ятіть воду у великій каструлі і додайте оцет. Відправте нарізані баклажани в каструлю і варіть протягом 5 хвилин з моменту закипання. Якщо овочів багато, готуйте їх партіями.
  • Готові баклажани відкиньте на сито, щоб зійшла зайва рідина. Перекладіть їх у велику миску.
  • Для маринаду подрібніть ножем кріп і наріжте дрібними кубиками часник. Перемішайте і влийте оцет з олією. Додайте сіль, цукор і мелений чорний перець. Перемішайте і дайте маринаду трохи постояти. Влийте маринад до баклажанів і перемішайте.
  • Перекладіть салат в стерилізовані банки. Простерилізуйте кришки: залийте їх окропом і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду і накрийте ними банки.
  • Поставте салат стерилізуватися в киплячу воду. Не забудьте покласти на дно каструлі тканину або рушник, щоб вони не луснули. Налийте трохи води, доведіть до кипіння і стерилізуйте закрутки 20 хвилин. Закрийте банки кришками та переверніть догори дном. Залишіть баклажани охолоджуватися при кімнатній температурі під теплою ковдрою або рушником.
  • Готову закрутку зберігайте в темному і прохолодному місці.

Смачного!

Сподобався рецепт зимової консервації? Спробуйте також приготувати домашній вишняк за нашим рецептом.