Вишняк – солодкий, трішки терпкий домашній напій з ферментованої вишні. Є безліч рецептів напою, але цей універсальний. Вам не потрібно додавати алкоголю (горілки чи спирту). Він готується методом власного бродіння.

Читайте також Курятина vs свинина: як зробити здоровий вибір для харчування

Рецепт домашнього вишняка без горілки

  • Час: 45 – 50 днів
  • Порції: 3 – 4 літри

Приготування:

  • Засипте ягоди в бутель або інший спеціальний посуд.
  • Підготуйте з води та цукру сироп: розігрійте інгредієнти в каструлі так, щоб цукор повністю розійшовся. Отриманим сиропом залийте вишні в бутлі.
  • Вінце бутля зав’яжіть шматком чистої марлі складеної в кілька шарів і залишіть бродити днів на 45 – 50 днів.
  • Якщо віддаєте перевагу вишнякові з терпким присмаком, кісточки з вишень не видаляйте.
  • Приготовлений таким чином вишняк виходить досить міцним і солодким, якщо ж ви бажаєте, щоб він вийшов менш міцним, варіть сироп не з трьох кілограмів цукру, а з півтора. Шляхом варіювання його кількості, варіюється відповідно і міцність напою.

Смачного!