Баклажани, приготовані, як гриби – це не тільки смачна холодна закуска, але і прекрасна заготівля на зиму. Подавайте її як окрему закуску до столу, або до улюбленого гарніру чи м'ясних страв.

Читайте також Зимова консервація: овочеве асорті у банці з помідорів, огірків і перцю

Також зверніть увагу на якість овочів, перед покупкою натисніть на шкірку баклажанів. Якщо від пальця залишиться вм'ятина, значить, плід старий. Свіжий баклажан швидко відновлює форму.

Скільки стерилізувати банки з заготовками

  • 0,5 літра – 15 хвилин;
  • 0,7 літра – 20 хвилин;
  • 1 літр – 30 хвилин.

Баклажани, як гриби на зиму

Час: 2 години

Порції: 4 – 6

Приготування:

  • Ретельно помийте баклажани, видаліть ніжки та наріжте кубиками 1,5 сантиметра. Закип'ятіть воду у великій каструлі і додайте оцет. Відправте нарізані баклажани в каструлю і варіть протягом 5 хвилин з моменту закипання. Якщо овочів багато, готуйте їх партіями.
  • Готові баклажани відкиньте на сито, щоб зійшла зайва рідина. Перекладіть їх у велику миску.
  • Для маринаду подрібніть ножем кріп і наріжте дрібними кубиками часник. Перемішайте і влийте оцет з олією. Додайте сіль, цукор і мелений чорний перець. Перемішайте і дайте маринаду трохи постояти. Влийте маринад до баклажанів і перемішайте.
  • Перекладіть салат в стерилізовані банки. Простерилізуйте кришки: залийте їх окропом і залиште на 20 хвилин. Потім злийте воду і накрийте ними банки.
  • Поставте салат стерилізуватися в киплячу воду. Не забудьте покласти на дно каструлі тканину або рушник, щоб вони не луснули. Налийте трохи води, доведіть до кипіння і стерилізуйте закрутки 20 хвилин. Закрийте банки кришками та переверніть догори дном. Залишіть баклажани охолоджуватися при кімнатній температурі під теплою ковдрою або рушником.
  • Готову закрутку зберігайте в темному і прохолодному місці.

Смачного!