Бананове масло чудово смакує на сніданок з хлібом, кавою або іншим улюбленим напоєм. Особливо його смак подобається дітям, які завжди не проти перехопити чогось солоденького.

До речі М'ясо гомілок по-грузинськи: готуємо соковите чахохбілі з томатами

Для його приготування не потрібно жодних екстраординарних інгредієнтів – усе точно є у вашому холодильнику. Вже за кілька хвилин на вашому столі буде солодка закуска, яка дасть позитивний заряд на весь день.

Рецепт бананового масла

Час: 10 хвилин

Порцій: 4

Універсальний продукт / Фото Pexels

Інгредієнти:

  • 5 бананів;
  • 5 столових ложок молока;
  • 5 – 6 столових ложок цукру;
  • сік половини лимона;
  • чайна ложка екстракту ванілі (за бажанням).

Приготування:

  1. Банани чистимо та скроплюємо лимонним соком, щоб вони не потемніли. Нарізаємо банани кубиками.
  2. Кладемо банани у каструлю, додаємо цукор, молоко та ставимо на вогонь. Додаємо ваніль.
  3. Нагріваємо суміш на повільному вогні приблизно 5 хвилин. Банани повинні карамелізуватися, а молоко – випаруватися.
  4. Знімаємо суміш з вогню, перекладаємо у блендер та збиваємо до однорідної маси.
  5. Бананове масло смакує з хлібом, млинцями або вафлями.

Смачного!