Відомий ресторатор, український телеведучий колумбійського походження, суддя проєкту "Мастер Шеф" та "Мастер Шеф. Професіонали" Ектор Хіменес-Браво пропонує приготувати ніжний, ароматний, пухкий пиріг з бананами з додаванням карамелі, який можна подати на сніданок або десерт.
Читайте також Ніжні сирники в духовці з кокосовою стружкою за рецептом Лізи Глінської
Банановий пиріг
- Для приготування карамелі у каструлю викладіть цукор, воду, додайте окріп, поставте на маленький вогонь, доведіть до кипіння. Змастіть форму для випікання вершковим маслом, вилийте карамель на дно.
- Для приготування тіста ретельно просійте борошно через сито, щоб не було грудочок.
- У мисці збийте міксером яйця кімнатної температури, додайте цукор, ванільний цукор. Далі – викладіть борошно, розпушувач, розтоплене вершкове масло, перемішайте,
- Почистіть банани, розділіть навпіл.
- У форму на карамель викладіть банани, зверху вилийте тісто.
- Розігрійте духовку до температури 180 градусів, відправте запікатись пиріг на 30 хвилин до готовності.
- Дістаньте готовий пиріг, залиште для охолодження, розріжте на порції.
- Викладіть на тарілку, подавайте з морозивом, задекоруйте листочками м'яти. Смачного!